Perutnina Ptuj nastavlja sa jačanjem kapaciteta u Brezi

Bez autora
Mar 22 2018

Brezanska tvornica Perutnine Ptuj obilježava deset uspješnih godina poslovanja, a u tom periodu ostvarili su značajan poslovni rezultat. U tom pravcu i u nastojanju da dobije EU broj za fabriku Perutnina Ptuj BH d.o.o. Breza je realizovala i posljednju investiciju u savremeni centralni distributivni centar koji je otvoren danas. Svečanu vrpcu, kojom je zvanično pušten u rad distributivni centar, su presjekli predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić, predsjednik Uprave Perutnine Ptuj Tibor Šimonka i direktor Perutnine Ptuj BH Mladen Andrić. Brezanska Perutnina je u prošloj godini proizvela preko 6.100 tona prerađevina, realizirala prihod od preko 100 miliona KM i ima 316 stalno zaposlenih. Sestrinska kompanija u BiH koja proizvodi meso peradi, Perutnina Ptuj iz Srpca, ima 240 stalno zaposlenih i 103 kooperanta.

Perutnina Ptuj nastavlja sa jačanjem kapaciteta u BreziBrezanska tvornica Perutnine Ptuj obilježava deset uspješnih godina poslovanja, a u tom periodu ostvarili su značajan poslovni rezultat.

U tom pravcu i u nastojanju da dobije EU broj za fabriku Perutnina Ptuj BH d.o.o. Breza je realizovala i posljednju investiciju u savremeni centralni distributivni centar koji je otvoren danas.

Svečanu vrpcu, kojom je zvanično pušten u rad distributivni centar, su presjekli predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić, predsjednik Uprave Perutnine Ptuj Tibor Šimonka i direktor Perutnine Ptuj BH Mladen Andrić.

- Brezanska Perutnina je u prošloj godini proizvela preko 6.100 tona prerađevina, realizirala prihod od preko 100 miliona KM i ima 316 stalno zaposlenih. Sestrinska kompanija u BiH koja proizvodi meso peradi, Perutnina Ptuj iz Srpca, ima 240 stalno zaposlenih i 103 kooperanta. Zahvaljujući vertikalno integrisanom lancu proizvodnje svaki proizvod koji izađe iz pogona Perutnine Ptuj u BiH je 100 posto domaći bh. proizvod, što znači da Perutnina Ptuj koristi maksimalno domaće potencijale i jednako doprinosi razvoju lokalnih zajednica i domaće privrede u cjelini, saopšteno je iz ove firme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik