Posao dobija 100 inspektora

Bez autora
Mar 22 2018

Ministarstvo poljoprivrede zatražiće od Vlade Srbije da im odobri zapošljavanje 100 inspektora širom Srbije jer se zbog zabrane zapošljavanja prirodnim odlivom javio problem starosne strukture u ovim službama. Ministar Branislav Nedimović izjavio je na sastanku u Nišavskom upravnom okrugu da je prosečna starost inspektora 59 godina. Svesni smo da postoji ovaj problem jer je dosta inspektora u prethodnom periodu otišlo u penziju a nije bilo novih zapošljavanja. Tako da smo došli do neslavne starosne strukture jer se nije isplatilo usavršavati kadrove koji takođe za nekoliko godina idu u penziju. Zaposlićemo poljoprivredne, veterinarske i fitosanitarne inspektore. On je takođe najavio da će se narednih dana raspisati treći od ukupno osam poziva, za dodelu bespovratnih sredstava iz IPARD programa.

Posao dobija 100 inspektoraMinistarstvo poljoprivrede zatražiće od Vlade Srbije da im odobri zapošljavanje 100 inspektora širom Srbije jer se zbog zabrane zapošljavanja prirodnim odlivom javio problem starosne strukture u ovim službama.

Ministar Branislav Nedimović izjavio je na sastanku u Nišavskom upravnom okrugu da je prosečna starost inspektora 59 godina.

- Svesni smo da postoji ovaj problem jer je dosta inspektora u prethodnom periodu otišlo u penziju a nije bilo novih zapošljavanja. Tako da smo došli do neslavne starosne strukture jer se nije isplatilo usavršavati kadrove koji takođe za nekoliko godina idu u penziju. Zaposlićemo poljoprivredne, veterinarske i fitosanitarne inspektore.

On je takođe najavio da će se narednih dana raspisati treći od ukupno osam poziva, za dodelu bespovratnih sredstava iz IPARD programa. Predviđeno je u 2018. EU u ovaj program uloži 175 miliona evra a još 75 će dati država.

- Dosad su bila dva poziva za nabavku mehanizacije i prijavilo se 478 poljoprivrednika, tako da interesovanje postoji jer se dugo čekalo na ovaj program - kazao je Nedimović, koji je posetio i imanje mladog poljoprivrednika Milana Stamenkovića iz Merošine koji obrađuje 56 hektara zemlje. On je uz pomoć subvencija za mlade nabavio 40 krava i podigao sedam hektara voćnjaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik