Ljetno računanje vremena mijenja satnicu jeftine i skupe struje

Bez autora
Mar 24 2018

U nedjelju, 25. marta, počelo je ljetno računanje vremena. U 2 sata ujutro kazaljke su pomjerene za 60 minuta unaprijed na 3 sata. Ovo dovodi i do promjena u primjeni jeftinije i skuplje električne energije.Kako je saopćeno iz JP Elektroprivreda BiH za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi, tzv. jeftinija električna energija, primjenjivat će se radnim danima i subotom u periodima od 14 do 17 i od 23 do 8 sati, a nedjeljom cijeli dan.

Ljetno računanje vremena mijenja satnicu jeftine i skupe strujeU nedjelju, 25. marta, počelo je ljetno računanje vremena. U 2 sata ujutro kazaljke su pomjerene za 60 minuta unaprijed na 3 sata. Ovo dovodi i do promjena u primjeni jeftinije i skuplje električne energije.

Kako je saopćeno iz JP Elektroprivreda BiH za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi (tzv. jeftinija električna energija) primjenjivat će se radnim danima i subotom u periodima od 14 do 17 i od 23 do 8 sati, a nedjeljom cijeli dan.

- Za sve ostale kupce JP Elektroprivreda BiH, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima u periodima od 23 do 8 sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan, saopćeno je JP EP BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik