Koji su stanovi najtraženiji u Novom Sadu?

Bez autora
Mar 26 2018

U poslednje dve godine primetan je trend porasta cena stanova koji se rentiraju u Novom Sadu. Najtraženije su garsonjere, a investitori sve češće grade zgrade sa većim stanovima. To je posledica toga da su se investitori jednostavno odrekli te male kvadrature zarad stanova koji su najtraženiji i najprodavaniji, a to su u ovom trenutku manji dvoiposobni stanovi. Znači, postoje čitavi novi objekti u kojima nema nijedne garsonjere ili jedne ili dve naspram nekadašnjih 10 i 15 garsonjera po jednoj zgradi, kaže Saša Kragulj iz agencije za nekretnine.

Koji su stanovi najtraženiji u Novom Sadu?U poslednje dve godine primetan je trend porasta cena stanova koji se rentiraju u Novom Sadu. Najtraženije su garsonjere, a investitori sve češće grade zgrade sa većim stanovima.

"To je posledica toga da su se investitori jednostavno odrekli te male kvadrature zarad stanova koji su najtraženiji i najprodavaniji, a to su u ovom trenutku manji dvoiposobni stanovi. Znači, postoje čitavi novi objekti u kojima nema nijedne garsonjere ili jedne ili dve naspram nekadašnjih 10 i 15 garsonjera po jednoj zgradi", kaže Saša Kragulj iz agencije za nekretnine.

Razlozi za povećanje kirije su razni: nedostatak stanova koji se izdaju, novo takozvano izdavanje stana na dan i rast cene kvadrata u novogradnji.

"Da bi neko otplatio stan koji kupi mora da poveća kiriju. Što se tiče izdavanja stanova i dalje su najtraženije tradicionalne lokacije - Grbavica, centar, Nova Detelinara. Primetan je nedostatak, odnosno veća potražnja stanova koji nisu namešteni, znači stanova koji su eventualno opremljeni kuhinjskim elementima i koji se mogu koristiti bilo kao rezidencijalni objekti, da neko stanuje u njima ili za obavljanje neke tiše poslovne delatnosti", dodaje Kragulj.

Cene garsonjera kreću se od 120 do 150 evra za nenameštene, i od 140 do 200 evra za potpuno opremljene stanove. Jednosobni i dvosobni stanovi su od 150 do 250 evra, sve u zavisnosti od nameštaja, aparata i bele tehnike, kao i od kvadrature i lokacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik