BMW, Mercedes i "Tesla" najveći gubitnici trgovinskog spora

Bez autora
Apr 04 2018

Automobilske kompanije BMW, Mercedes-Benc i "Tesla" najveći su potencijalni gubitnici najavljenog uvođenja viših kineskih carina na uvoz automobila iz SAD, navode analitičari.BMW šalje 89.000 vozila godišnje iz SAD u Kinu, Dajmlerov Mercedes-Benc isporučuje 65.000 vozila, a automobilska kompanija "Tesla" prodaje oko 14.000 vozila, poručuju iz te istraživačke kompanije. Ukoliko najavljene mere Pekinga stupe na snagu, kineske carine na uvoz automobila iz SAD će porasti na 50 odsto sa uobičajenih 25 odsto.

BMW, Mercedes i "Tesla" najveći gubitnici trgovinskog sporaAutomobilske kompanije BMW, Mercedes-Benc i "Tesla" najveći su potencijalni gubitnici najavljenog uvođenja viših kineskih carina na uvoz automobila iz SAD, navode analitičari istraživačke kompanije "Sanford Si. Bernštajn".

BMW šalje 89.000 vozila godišnje iz SAD u Kinu, Dajmlerov Mercedes-Benc isporučuje 65.000 vozila, a automobilska kompanija "Tesla" prodaje oko 14.000 vozila, poručuju iz te istraživačke kompanije, a prenosi agencija AP.

Ukoliko najavljene mere Pekinga stupe na snagu, kineske carine na uvoz automobila iz SAD će porasti na 50 odsto sa uobičajenih 25 odsto.

Sedište BMW-a je u Minhenu, Nemačkoj, ali nosi titulu najvećeg američkog izvoznika automobila zbog velike isporuke vozila iz svoje fabrike u Južnoj Karolini.

Sedište Dajmlera je u Štutgartu, a "mercedes" proizvodi i u američkoj saveznoj državi Alabami.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik