Novčanica od 10 švajcarskih franaka najlepša na svetu

Bez autora
Apr 09 2018

Međunarodno društvo bankovnih novčanica proglasilo je novčanicu od 10 švajcarskih franaka najlepšom u svetu.IBNS je društvo koje okuplja kolekcionare i od 1961. "promoviše i podstiče" proučavanje novčanica, dodeljujući nagradu za novčanicu godine. Na sajtu tog društva objavljeno je da je novčanica od 10 švajcarskih franaka, koju izrađuje Švajcarska nacionalna banka, izabrana za najlepšu novčanicu 2017. u "oštroj konkurenciji kakva još nije viđena".

Novčanica od 10 švajcarskih franaka najlepša na svetuMeđunarodno društvo bankovnih novčanica (IBNS) proglasilo je novčanicu od 10 švajcarskih franaka najlepšom u svetu.

IBNS je društvo koje okuplja kolekcionare i od 1961. "promoviše i podstiče" proučavanje novčanica, dodeljujući nagradu za novčanicu godine, prenosi Hina.

Na sajtu tog društva objavljeno je da je novčanica od 10 švajcarskih franaka, koju izrađuje Švajcarska nacionalna banka, izabrana za najlepšu novčanicu 2017. u "oštroj konkurenciji kakva još nije viđena".

Hina navodi da se ne zna je li to zbog njene zlataste boje, motiva nežnih ruku dirigenta orkestra na novčanici ili vrhunske zaštite od falsifikovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik