Čuvena turistička atrakcija uvela restrikcije za posetioce

Bez autora
Apr 10 2018

Posetioci Tadž Mahala, jednog od najpopularnijih turističkih mesta u Indiji, ubuduće će imati samo tri sata za razgledanje, odlučile su indijske vlasti.Ograničenje je uvedeno kako bi se smanjile gužve u mauzoleju i na ulazima, rekao je Buvan Vikram Sinj, iz Uprave za spomenike. Zadivljujuća bela građevina sa središnjom kupolom i četiri minareta godišnje privlači između sedam i osam miliona posetilaca i nalazi se na listi svetske baštine UNESCO. Dnevno ga poseti 35.000, a na praznike i do 55.000 ljudi.

Čuvena turistička atrakcija uvela restrikcije za posetiocePosetioci Tadž Mahala, jednog od najpopularnijih turističkih mesta u Indiji, ubuduće će imati samo tri sata za razgledanje, odlučile su indijske vlasti.

"Ograničenje je uvedeno kako bi se smanjile gužve u mauzoleju i na ulazima", rekao je Buvan Vikram Sinj, iz Uprave za spomenike.

Zadivljujuća bela građevina sa središnjom kupolom i četiri minareta godišnje privlači između sedam i osam miliona posetilaca i nalazi se na listi svetske baštine UNESCO.

Dnevno ga poseti 35.000, a na praznike i do 55.000 ljudi.

Novo pravilo uvedeno je 1. aprila, a posetioci će na karti imati navedeno tačno vreme ulaska.

Ukoliko prekorače to vreme, moraće da kupe novu ulaznicu, koju Indijci plaćaju 40 a strani turisti 1.000 rupija (oko 15 dolara).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik