Vanredna kontrola svih uvoznika voća i povrća

Bez autora
Apr 11 2018

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije izdalo je danas nalog inspekcijskim službama da se izvrši vanredna kontrola svih uvoznika voća i povrća u cilju otklanjanja i najmanjih nepravilnosti u pogledu deklarisanja proizvoda koji se uvoze u Srbiju.Istovremeno, cilj Ministarstva jeste i da se kroz intenziviranje kontrola spreči bilo kakav pokušaj uznemiravanja javnosti i građana u delu zdravstvene ispravnosti poljoprivrednih proizvoda na našem tržištu. Ministarstvo naglašava da je najvažnije pitanje u apsolutnom smislu zdravstvena ispravnost hrane u Srbiji, i zbog toga podseća na to da se pre odobravanja svakog uvoza vrše detaljne laboratorijske kontrole.

Vanredna kontrola svih uvoznika voća i povrćaMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije izdalo je danas nalog inspekcijskim službama da se izvrši vanredna kontrola svih uvoznika voća i povrća u cilju otklanjanja i najmanjih nepravilnosti u pogledu deklarisanja proizvoda koji se uvoze u Srbiju.

Istovremeno, cilj Ministarstva jeste i da se kroz intenziviranje kontrola spreči bilo kakav pokušaj uznemiravanja javnosti i građana u delu zdravstvene ispravnosti poljoprivrednih proizvoda na našem tržištu.

Ministarstvo naglašava da je najvažnije pitanje u apsolutnom smislu zdravstvena ispravnost hrane u Srbiji, i zbog toga podseća na to da se pre odobravanja svakog uvoza vrše detaljne laboratorijske kontrole.

Tako je bilo i u slučaju aktuelnog pitanja u vezi deklarisanja paradajza, pri čemu je utvrđeno da je reč o potpuno ispravnim proizvodima.

Ipak, utvrđivanje odgovornosti za greške koje su načinjene u pogledu samog teksta deklaracije je predmet rada nadležnih službi Ministarstva, koje su u skladu sa zakonskim ovlašćenjima pokrenule
postupke protiv odgovornih u tom procesu.

U slučaju potvrđivanja odgovornosti svi prekršioci u lancu će, u skladu sa zakonskim ovlašćenima, biti najstrožije sankcionisani, dodaje se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik