Nova Ljubljanska banka lani je ostvarila dobit od 225 milijuna eura

Bez autora
Apr 15 2018

Nova Ljubljanska banka poslovala je u 2017. godini s 225 milijuna eura dobiti, što je dvostruko više od dobiti ostvarene 2016. godine, objavila je u petak slovenska bankarska grupacija koja je u stopostotnom vlasništvu države. Grupa NLB ostvarila je odličan rezultat i neto dobit u iznosu od 225,1 milijun eura, što je povećanje za 105 posto u odnosu na godinu prije, objavljeno je u priopćenju nakon sjednice Nadzornog odbora NLB-a na kojoj je potvrđeno financijsko izvješće za prošlu godinu. Nadzorni odbor izražava zadovoljstvo postignutim rezultatima, najboljim u povijesti NLB grupe.

Nova Ljubljanska banka lani je ostvarila dobit od 225 milijuna euraNova Ljubljanska banka (NLB) poslovala je u 2017. godini s 225 milijuna eura dobiti, što je dvostruko više od dobiti ostvarene 2016. godine, objavila je u petak slovenska bankarska grupacija koja je u stopostotnom vlasništvu države.

Grupa NLB ostvarila je odličan rezultat i neto dobit u iznosu od 225,1 milijun eura, što je povećanje za 105 posto u odnosu na godinu prije, objavljeno je u priopćenju nakon sjednice Nadzornog odbora NLB-a na kojoj je potvrđeno financijsko izvješće za prošlu godinu.

"Nadzorni odbor izražava zadovoljstvo postignutim rezultatima, najboljim u povijesti NLB grupe", navodi se u priopćenju.

Sve članice NLB grupe poslovale s dobiti - u matičnom, slovenskom dijelu poslovanja ostvarena je dobit od 190 milijuna eura, a ostalo u njenim tvrtkama kćerima u BiH, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Prema najavama, detaljnije informacije o poslovanju NLB-a bit će poznate u ponedjeljak, kada će ta banka objaviti revidirano financijsko izvješće za banku i za grupu.

Neki slovenski mediji prenose i kako bi Slovenija, kao 100-postotna vlasnica NLB-a, za lanjsko poslovanje mogla dobiti visoku dividendu te da bi, prema nekim neslužbenim informacija, moglo biti predloženo da se cjelokupna dobit matične banke isplati kao dividenda.

No, to je, kako pritom napominju mediji, upitno zbog navodnih zahtjeva Europske komisije da se dobit rezervira jer je došlo do odgode njene privatizacije te zbog nejasnoća oko rizika što je za NLB potencijalno nose tužbe Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oko NLB-ovih dugova za tzv. prenesenu staru deviznu štednju hrvatskih štediša.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik