Sava Re novi vlasnik ERGO osiguranja u Hrvatskoj

Bez autora
Apr 15 2018

Slovensko Sava osiguranje kupilo je hrvatsku podružnicu ERGO Groupa, a transakciju još treba potvrditi hrvatski regulator – Hanfa. Nijedna strana ne želi objaviti cijenu kupoprodaje. ERGO u Hrvatskoj ima dvije tvrtke: ERGO životno osiguranje s tržišnim udjelom u osiguranju života od svega 0,2 posto i ERGO osiguranje s udjelom od 1,2 posto na tržištu neživotnih osiguranja. Sava osiguranje u 100-postotnom je vlasništvu Sava reosiguranja. Zanimljivo je da udio u vlasništvu slovenskog Sava Re ima Croatia osiguranje koje je slovenski regulator već nekoliko puta odbio u pokušaju povećanja udjela. ERGO neživotno i životno osiguravateljno poslovanje u Hrvatskoj savršeno odgovaraju Sava osiguranju, pojačavajući njihove međunarodne aktivnosti u središnjoj i istočnoj Europi – prokomentirao je Alexander Ankel, operativni direktor ERGO International AG-a.

Sava Re novi vlasnik ERGO osiguranja u HrvatskojSlovensko Sava osiguranje kupilo je hrvatsku podružnicu ERGO Groupa, a transakciju još treba potvrditi hrvatski regulator – Hanfa.

Nijedna strana ne želi objaviti cijenu kupoprodaje. ERGO u Hrvatskoj ima dvije tvrtke: ERGO životno osiguranje s tržišnim udjelom u osiguranju života od svega 0,2 posto i ERGO osiguranje s udjelom od 1,2 posto na tržištu neživotnih osiguranja.

Sava osiguranje u 100-postotnom je vlasništvu Sava reosiguranja (Sava Re).

Zanimljivo je da udio u vlasništvu slovenskog Sava Re ima Croatia osiguranje koje je slovenski regulator već nekoliko puta odbio u pokušaju povećanja udjela.

– ERGO neživotno i životno osiguravateljno poslovanje u Hrvatskoj savršeno odgovaraju Sava osiguranju, pojačavajući njihove međunarodne aktivnosti u središnjoj i istočnoj Europi – prokomentirao je Alexander Ankel, operativni direktor ERGO International AG-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik