NLB cjelokupnu dobit isplaćuje kroz dividendu?

Bez autora
Apr 17 2018

NLB banka poslovala je u 2017. godini sa 225 mil EUR dobiti, što je dvostruko više od dobiti ostvarene 2016. godine, objavila je ta slovenska bankarska grupacija koja je u stopostotnom vlasništvu države. Sve članice NLB grupe poslovale su uz dobit - u matičnom, slovenskom dijelu poslovanja ostvarena je dobit od 190 mil EUR, a ostalo u njenim kompanijama u BiH, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori. Neki slovenski mediji prenose i da bi Slovenija, kao 100% vlasnica NLB-a, za poslovanje u 2017. mogla dobiti visoku dividendu i da bi, prema nekim neslužbenim informacijama, moglo biti predloženo da se cjelokupna dobit matične banke isplati kao dividenda.

NLB cjelokupnu dobit isplaćuje kroz dividendu?NLB banka poslovala je u 2017. godini sa 225 mil EUR dobiti, što je dvostruko više od dobiti ostvarene 2016. godine, objavila je ta slovenska bankarska grupacija koja je u stopostotnom vlasništvu države.

Sve članice NLB grupe poslovale su uz dobit - u matičnom, slovenskom dijelu poslovanja ostvarena je dobit od 190 mil EUR, a ostalo u njenim kompanijama u BiH, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Neki slovenski mediji prenose i da bi Slovenija, kao 100% vlasnica NLB-a, za poslovanje u 2017. mogla dobiti visoku dividendu i da bi, prema nekim neslužbenim informacijama, moglo biti predloženo da se cjelokupna dobit matične banke isplati kao dividenda.

Ipak, to je upitno zbog navodnih zahtjeva Europske komisije da se dobit rezerviše, jer je došlo do odlaganja privatizacije i zbog nejasnoća oko rizika koju za NLB potencijalno nose tužbe Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke, oko dugova za prenijetu staru deviznu štednju hrvatskih štediša.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik