Za podršku tehnološkim inovacijama 400 miliona dinara

Bez autora
Apr 17 2018

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović predstavio je danas privrednicima u Vranju dva programa za podršku tehnološkim inovacijama za koje je u ovoj godini izdvojeno 400 miliona dinara.Popović je na skupu u Skupštini grada Vranja istakao da je preko Fonda za inovacionu delatnost raspisan konkurs za dva programa za razvoj inovacija. Prvi je, kako je objasnio, program ranog razvoja, za mikro i male kompanije do tri godine starosti, gde država finansira do 85 odsto vrednosti projekta i daje bespovratno deset miliona dinara po projektu.

Za podršku tehnološkim inovacijama 400 miliona dinaraMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović predstavio je danas privrednicima u Vranju dva programa za podršku tehnološkim inovacijama za koje je u ovoj godini izdvojeno 400 miliona dinara.

Popović je na skupu u Skupštini grada Vranja istakao da je preko Fonda za inovacionu delatnost raspisan konkurs za dva programa za razvoj inovacija.

Prvi je, kako je objasnio, program ranog razvoja, za mikro i male kompanije do tri godine starosti, gde država finansira do 85 odsto vrednosti projekta i daje bespovratno deset miliona dinara po projektu.

Drugi program je program sufinansiranja inovacija, namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima, gde država finansira maksimalno 70 odsto vrednosti projekta i daje bespovratno 36 miliona dinara, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, Vlada želi da pomogne srpskim preduzetnicima, start-ap kompanijama i preduzećima da razvijaju i primenjuju inovacije koje će ih učiniti konkurentnijim na tržištu.

To znači nova radna mesta i povećanje plata u tim preduzećima, a samim tim i rast penzija i povećanje životnog standarda svih građana. To je budućnost Srbije, ukazao je Popović.

On je naveo da ulaganjem u privatni sektor kroz ove programe Vlada želi da doprinese razvoju inovacionih tehnologija u Srbiji, a posebno boljem pozicioniranju srpskih inovacionih kompanija na inostranim tržištima.

Konačnu odluku o finansiranju projekata donosi nezavisna ekspertska komisija, a uz pomoć međunarodno priznatih recenzenata, što obezbeđuje maksimalan kvalitet i transparentnost prilikom odlučivanja, objasnio je ministar.

Popović je naglasio da se prijava na konkurs u potpunosti podnosi digitalnim putem, preko internet portala Fonda za inovacionu delatnost, napomenuvši da konkurs traje do 1. juna ove godine.

On je tokom posete Vranju održao i sastanak sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, sa kojim je razgovarao o inovacionim potencijalima industrije Vranja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik