Očekuje se više od 12 milijardi dinara od zelenih taksi

Bez autora
Apr 17 2018

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan izjavio je danas da bi prihodi od naplate ekoloških taksi i naknada mogli da budu za približno 30 odsto veći ako bi ih plaćale sve firme u Srbiji koje prave otpad ili zagađuju životnu sredinu.Trivan je istakao da očekuje da se ove godine, zbog većeg obuhvata, od zelenih taksi u državni budžet slije više od 12 milijardi dinara. On je najavio da će biti pojačan rad inspekcije, ali i povećan broj prekršajnih prijava za nesavesna preduzeća, upozorivši na to da svako ko je obveznik ekoloških taksi i naknada mora da ih plaća.

Očekuje se više od 12 milijardi dinara od zelenih taksiMinistar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan izjavio je danas da bi prihodi od naplate ekoloških taksi i naknada mogli da budu za približno 30 odsto veći ako bi ih plaćale sve firme u Srbiji koje prave otpad ili zagađuju životnu sredinu.

Trivan je u izjavi za agenciju Tanjug istakao da očekuje da se ove godine, zbog većeg obuhvata, od zelenih taksi u državni budžet slije više od 12 milijardi dinara.

On je najavio da će biti pojačan rad inspekcije, ali i povećan broj prekršajnih prijava za nesavesna preduzeća, upozorivši na to da svako ko je obveznik ekoloških taksi i naknada mora da ih plaća.

Trivan je rekao da se prošle godine u budžet Srbije slilo više od 10,8 milijardi dinara, ali da postoji određen broj obveznika koji nisu platili zelenu taksu, te da je zato naplata bila za milijardu dinara manja.

Ministar je naveo da je, prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, približno 11.600 firmi u obavezi da plaća ekološke takse i naknade, ali da veruje da ih je na terenu mnogo više.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik