Otvoren 44. Međunarodni sajam građevinarstva

Bez autora
Apr 18 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je danas 44. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE, i tom prilikom poručila da naša zemlja iz godine u godinu unapređuje uslove poslovanja. Naglasila je da je Srbija u privrednom i političkom smislu potpuno drugačija zemlja nego što je bila pre pet godina, da je poštovana i stabilna, te da privrednici mogu da očekuju povoljne uslove za investiranje. Ona je ocenila da ova sajamska manifestacija, koja je ove godine okupila 600 kompanija iz 27 zemalja, zapravo pokazuje koliko je urađeno u oblasti privrede u našoj zemlji.

Otvoren 44. Međunarodni sajam građevinarstvaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je danas 44. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE, i tom prilikom poručila da naša zemlja iz godine u godinu unapređuje uslove poslovanja.

Mihajlović je naglasila da je Srbija u privrednom i političkom smislu potpuno drugačija zemlja nego što je bila pre pet godina, da je poštovana i stabilna, te da privrednici mogu da očekuju povoljne uslove za investiranje.

Ona je ocenila da ova sajamska manifestacija, koja je ove godine okupila 600 kompanija iz 27 zemalja, zapravo pokazuje koliko je urađeno u oblasti privrede u našoj zemlji.

Onako kako raste privreda i kako se stvaraju uslovi za investiranje, tako isto i raste broj izlagača na Međunarodnom sajmu građevinarstva, objasnila je Mihajlović i dodala da očekuje da će naredne godine na toj manifestaciji biti bar 150 izlagača više u odnosu na ovu.

To će zavisiti i od kompanija i njihovog udruživanja, ali i od države koja će nastaviti da poboljšava uslove poslovanja, navela je ona i podsetila na to da je Srbija danas na 10. mestu u svetu po izdavanju građevinskih dozvola.

Sajam građevinarstva je međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja do projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

Ovogodišnji pokrovitelj sajma je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik