Za nabavku mašina i opreme 556 miliona dinara

Bez autora
Apr 23 2018

Ministarstvo privrede poziva mikro i mala preduzeća, preduzetnike i zadruge da se informišu o konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku mašina i opreme u 2018. godini.Bespovratna sredstva će se odobravati zajedno sa kreditom odobrenim od strane partnerske banke ili lizing kuće. Ministarstvo privrede je takođe uputilo Javni poziv bankama i lizing kompanijama da daju svoje ponude, u skladu sa jasno propisanim pravilima, koje preduzetnicima omogućuju što jeftinije kreditiranje.

Za nabavku mašina i opreme 556 miliona dinaraMinistarstvo privrede poziva mikro i mala preduzeća, preduzetnike i zadruge da se informišu o konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku mašina i opreme u 2018. godini.

Bespovratna sredstva će se odobravati zajedno sa kreditom odobrenim od strane partnerske banke ili lizing kuće.

Ministarstvo privrede je takođe uputilo Javni poziv bankama i lizing kompanijama da daju svoje ponude, u skladu sa jasno propisanim pravilima, koje preduzetnicima omogućuju što jeftinije kreditiranje.

Ukupna sredstva za realizaciju ovog Programa iznose 556 miliona dinara, a privredni subjekti mogu ostvariti pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 25 odsto od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme.

Iznos odobrene bespovratne pomoći ne može biti manji od 500 hiljada, niti veći od 5 miliona dinara.

Minimalna sopstvena sredstva privrednog subjekta koji podnosi zahtev iznose 5 odsto neto vrednosti nabavke proizvodne opreme, dok će preostalih 70 odsto vrednosti od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme biti obezbeđen iz kredita poslovne banke ili ugovora o finansijskom lizingu lizing kompanije.

Korisnik sredstava ima zabranu 2 godine, od dana sklapanja ugovora sa Razvojnom agencijom, da otuđi opremu što kontrolišu banke, lizing kompanija i Razvojna agencija, koje potom izveštavaju Ministarstvo.

Detalji o konkursu mogu se pronaći na internet stranici Ministarstva privrede (www.privreda.gov.rs).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik