Direktna Banka Kragujevac kupila Piraeus banku Beograd

Bez autora
Apr 23 2018

Direktna Banka a.d. Kragujevac danas je zvanično kupila 100 odsto vlasništva Piraeus banke a.d. Beograd od Piraeus bankarske grupe. Cilj je širenja poslovanja i jačanja pozicije na tržištu Srbije. Direktna Banka kao univerzalna banka, usmerena na servisiranje fizičkih lica, kao i malih i srednjih preduzeća, svoju ponudu bankarskih proizvoda i usluga konstanto dopunjava u skladu sa zahtevima lokalnog tržišta. Integracija sa Piraeus bankom a.d. Beograd obezbediće bolju dostupnost Direktne Banke njenim klijentima, jer će se ovom integracijom prodajna mreža banke uvećati za čak 50 odsto.

Direktna Banka Kragujevac kupila Piraeus banku BeogradDirektna Banka a.d. Kragujevac danas je zvanično kupila 100 odsto vlasništva Piraeus banke a.d. Beograd od Piraeus bankarske grupe. Cilj je širenja poslovanja i jačanja pozicije na tržištu Srbije.

Direktna Banka kao univerzalna banka, usmerena na servisiranje fizičkih lica, kao i malih i srednjih preduzeća, svoju ponudu bankarskih proizvoda i usluga konstanto dopunjava u skladu sa zahtevima lokalnog tržišta.

Integracija sa Piraeus bankom a.d. Beograd obezbediće bolju dostupnost Direktne Banke njenim klijentima, jer će se ovom integracijom prodajna mreža banke uvećati za čak 50%.

Nakon spajanja, koje se očekuje u novembru 2018. godine, banke će poslovati pod imenom Direktna Banka i imaće objedinjenu mrežu poslovnica širom Srbije i imovinu od približno 500 miliona evra.

Direktna Banka je samo u prethodnoj godini, kada je kupila i Findomestic banku a.d. Beograd, zabeležila dobit od 1,9 milijardi dinara, a sa pozitivnim trendom poslovanja nastavlja i u 2018. godini, čemu svedoči dobit prvog kvartala banke ove godine u iznosu od 118 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik