U BiH zaposlenost povećana za 50.000 osoba

Bez autora
Apr 25 2018

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas tijekom obraćanja sudionicima i gostima Sarajevo Business Foruma da je broj zaposlenih u BiH u posljednje tri godine povećan za 50.000, te da je nezaposlenost u stalnom padu.Dodao je kako je zahvaljujući pokrenutim reformama BDP u porastu, kao i da BiH bilježi rast izvoza i smanjenje javne potrošnje. Svi važni fondovi su stabilni i državna razina i Federacija BiH mogu funkcionirati bez zaduživanja kod MMF-a, istaknuo je Izetbegović.

U BiH zaposlenost povećana za 50.000 osobaPredsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas tijekom obraćanja sudionicima i gostima Sarajevo Business Foruma da je broj zaposlenih u BiH u posljednje tri godine povećan za 50.000, te da je nezaposlenost u stalnom padu.

Dodao je kako je zahvaljujući pokrenutim reformama BDP u porastu, kao i da BiH bilježi rast izvoza i smanjenje javne potrošnje.

- Svi važni fondovi su stabilni i državna razina i Federacija BiH mogu funkcionirati bez zaduživanja kod MMF-a - istaknuo je Izetbegović.

Naveo je da je BiH bogata vodom za punjenje boca i proizvodnju energije, ugljem, šumama, jakim vjetrovima i brojnim vrstama ruda, a posjeduje i značajna nalazišta nafte koja vrijedi dodatno istražiti i pripremiti za eksploataciju.

Također, Izetbegović je rekao da BiH, između ostaloga, nudi i dugu industrijsku tradiciju, obrazovanu i discipliniranu radnu snagu, stabilnu valutu vezanu za euro, prava stranih ulagača izjednačena s domaćim.

- Imajući u vidu sve navedeno, želim poručiti da je sada vrijeme za ulagače da dođu u Bosnu i Hercegovinu jer napori koji se sada čine bi u skorijoj budućnosti mogli se isplatiti višestruko - naglasio je Izetbegović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik