Još jednom oglašena prodaja "Nove livnice"

Bez autora
May 08 2018

Nekadašnja "Nova livnica" u Novom Beogradu već nekoliko puta je bez uspeha nuđena na prodaju. Agencija za osiguranje depozita pokušaće još jednom da "udomi" deo stečajne mase Beobanke. Vrednost nekadašnje fabrike u Omladinskih brigada procenjena je na 29,95 miliona evra, a da li ovog puta ima zainteresovanih znaće se već 29. juna. Tada ističe rok za otkup tenderske dokumentacije. Prema Generalnom urabnističkom planu, nadležni u ovom delu grada vide nove komercijalne, stambene i javne kvadrate.Beobanka je u momentu otvaranja stečaja posedovala 141 nekretninu. "Livnica" je jedna od desetak koje još nisu prodate. Mašine, uređaji i objekti zauzimaju 38.815 kvadrata. Sa "Livnicom" eventualni kupac stiče pravo korišćenja 73.771 kvadrata hala i prostora oko njih, pa bi tako bila atraktivna pre svega neimarima.

Još jednom oglašena prodaja "Nove livnice"Nekadašnja "Nova livnica" u Novom Beogradu već nekoliko puta je bez uspeha nuđena na prodaju. Agencija za osiguranje depozita pokušaće još jednom da "udomi" deo stečajne mase Beobanke.

Vrednost nekadašnje fabrike u Omladinskih brigada procenjena je na 29,95 miliona evra, a da li ovog puta ima zainteresovanih znaće se već 29. juna. Tada ističe rok za otkup tenderske dokumentacije. Prema Generalnom urabnističkom planu, nadležni u ovom delu grada vide nove komercijalne, stambene i javne kvadrate.

Beobanka je u momentu otvaranja stečaja posedovala 141 nekretninu. "Livnica" je jedna od desetak koje još nisu prodate. Mašine, uređaji i objekti zauzimaju 38.815 kvadrata. Sa "Livnicom" eventualni kupac stiče pravo korišćenja 73.771 kvadrata hala i prostora oko njih, pa bi tako bila atraktivna pre svega neimarima.

- Nismo detaljno upoznati sa oglasom, da li se prodaje zemljište ili objekti koji su na zemljištu - kaže, za "Novosti", Nikola Đogatović iz međunarodne agencije za promet nekretnina "Kolijers".

- Svakako sa pravom korišćenja se ne može trgovati. Pravo korišćenja se može konvertovati u svojinu, uz naknadu ali i bez naknade. Lokacija je svakako interesantna i isplativost zavisi od kupoprodajne cene zemljišta, kao i potencijala za izgradnju.

Ne tako davno menjani Generalni urbanistički plan Beograda parcele na kojima su smeštene "Livnica", IMT i Brodogradilište "Beograd" vidi preobražene u komercijalne, stambene i javne sadržaje.

Urbanistički zavod je krajem prošle godine počeo izgradnju detaljnog urbanističkog plana prostora na kome se nalazi fabrika traktora i očekuje se da bi za manje od dve godine u ovom delu Novog Beograda mogla da počna gradnja velikog stambeno-poslovnog kompleksa.

Rokovi

Zaintereovani kupac bi morao da uplati depozit od 4,49 miliona evra. Dokaz o uplati treba dostaviti Agenciji za osiguranje depozita do 6. jula. Javno otvaranje ponuda, ukoliko ih bude, zakazano je za 11. jul.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik