Delta nudi Gradu: Delimo dobit od Sava centra

Bez autora
May 08 2018

Kompanija Delta holding, koja se jedina javila na javni konkurs za Sava centar, saopštila je da je spremna da preuzme eventualni gubitak u poslovanju tog centra. S druge strane, ukoliko poslovanje Sava centra bude pozitivno, kompanija je spremba da dobit deli sa Gradom Beogradom. Kompanija "Delta holding" jedina je poslala ponudu za učešće u javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom. Delta holding je spreman da, ako postane suvlasnik Sava centra, preuzme na sebe svaki eventualni gubitak u poslovanju tog centra, a da dobit deli sa Gradom Beogradom ukoliko je bude, naveo je potpredsednik Delta Holdinga i regionalni direktor InterContinental Hotels Grupe Živorad Vasić. Inače, ova kompanija ima rok do 20. juna ove godine da dostave ponudu sa pratećom dokumentacijiom. Iz "Delte" poručuju da mogu "da obnove i podignu na noge kongresni centar Sava".

Delta nudi Gradu: Delimo dobit od Sava centraKompanija Delta holding, koja se jedina javila na javni konkurs za Sava centar, saopštila je da je spremna da preuzme eventualni gubitak u poslovanju tog centra. S druge strane, ukoliko poslovanje Sava centra bude pozitivno, kompanija je spremba da dobit deli sa Gradom Beogradom.

Kompanija "Delta holding" jedina je poslala ponudu za učešće u javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom.

"Delta holding je spreman da, ako postane suvlasnik Sava centra, preuzme na sebe svaki eventualni gubitak u poslovanju tog centra, a da dobit deli sa Gradom Beogradom ukoliko je bude", naveo je potpredsednik Delta Holdinga i regionalni direktor InterContinental Hotels Grupe Živorad Vasić u pisanom saopštenju.

Inače, ova kompanija ima rok do 20. juna ove godine da dostave ponudu sa pratećom dokumentacijiom.

Iz "Delte" poručuju da mogu "da obnove i podignu na noge kongresni centar Sava".

"Nudimo Beogradu nešto što do sada nije viđeno u javno-privatnom partnerstvu, da eventualni gubitak ide na račun Delte kao privatnog partnera, a da eventualnu dobit delimo", objašnjava Vasić.

Dva su razloga za takvu ponudu, poručuju iz Delte.

"Veoma smo motivisani za obnovu Sava centra, jer znamo šta on znači za kongresni turizam u Beogradu, a i za Deltin hotelski biznis. Drugo, Delta ima veliko iskustvo u hotelskom biznisu, ima i finansije i kadrove i zato smo veoma optimistični u pogledu rezultata, ako dobijemo priliku da upravljamo ovim jedinstvenim kongresnim centrom u zemlji", kaže Vasić.

Napominje da su spremni da ulože 25 miliona evra i da rekonstruišu kompletan Sava centar kako bi Beograd dobio kongresni centar u rangu najboljih u Evropi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik