Putno zdravstveno osiguranje dostupno i preko RFZO-a

Bez autora
May 09 2018

Republički fond za zdravstveno osiguranje saopštio je danas da građani mogu da nabave putno osiguranje i preko dobrovoljnog osiguranja koje sprovodi RFZO, i to u bilo kojoj filijali ili ispostavi, bez obzira na prebivalište osiguranika, u svakom od gotovo 200 mesta u kojima one postoje.Detaljne informacije nalaze se na sajtu www.dobrovoljno.rfzo.rs, gde se mogu naći i kompletan cenovnik, uslovi osiguranja, kontakti i onlajn obrazac. Putna polisa RFZO-a omogućava osiguraniku da se u slučaju potrebe obrati najbližoj zdravstvenoj ustanovi u mestu u kome se zatekne van zemlje, ne ograničavajući ga na državne ustanove ili bilo kakvu drugu mrežu zdravstvenih ustanova.

Putno zdravstveno osiguranje dostupno i preko RFZO-aRepublički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) saopštio je danas da građani mogu da nabave putno osiguranje i preko dobrovoljnog osiguranja koje sprovodi RFZO, i to u bilo kojoj filijali ili ispostavi, bez obzira na prebivalište osiguranika, u svakom od gotovo 200 mesta u kojima one postoje.

Detaljne informacije nalaze se na sajtu www.dobrovoljno.rfzo.rs, gde se mogu naći i kompletan cenovnik, uslovi osiguranja, kontakti i onlajn obrazac.

Putna polisa RFZO-a omogućava osiguraniku da se u slučaju potrebe obrati najbližoj zdravstvenoj ustanovi u mestu u kome se zatekne van zemlje, ne ograničavajući ga na državne ustanove ili bilo kakvu drugu mrežu zdravstvenih ustanova.

Trošak u svakoj zdravstvenoj ustanovi u inostranstvu biće refundiran, uz račun i medicinski dokument, a rok za isplatu je 14 dana.

Za priznavanje troškova nije od značaja ni to da li sa zemljom putovanja Srbija ima sklopljen međudržavni ugovor, koji, primera radi, nije sklopljen sa Grčkom, najčešćom letnjom destinacijom građana Srbije.

Polisa, dakle, važi za zemlje za koje je izdata, bez ikakvih ograničenja.

Za putnu polisu ne postoje ograničenja ni po pitanju godina starosti, pa u RFZO posebno ističu svoje osiguranike-putnike u osamdesetim i devedesetim godinama.

Orijentacija RFZO-a na proizvode koji treba da su dostupni i pristupačni svim građanima, ogleda se i u cenama.

Cena porodične polise za Grčku, kao i bilo koju drugu evropsku zemlju uključujući i Tursku i Rusiju, za put od 10 dana iznosi 780 dinara po osobi, za 15 dana 1.090 dinara po osobi, dok se put od pet dana može osigurati za 390 dinara.

Pri tome, pojam porodice ovde obuhvata ne samo roditelje sa decom, već i bake i deke.

Ohrabruje podatak da sve veći broj građana pre putovanja nabavlja polisu zdravstvenog putnog osiguranja, što pokazuje da raste naša odgovornost prema sebi i svojoj porodici, jer nevolje koje mogu nastati zbog iznenadnog zdravstvenog problema u inostranstvu nose, osim zdravstvenih, i velike materijalne posledice, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik