Srednjoškolci predstavili biznis ideje u PKS

Bez autora
May 09 2018

Dvadeset najboljih timova koji su se plasirali u završnicu takmičenja projekta "Preduzetnik u srednjoj 2018" predstavilo je danas biznis ideje u Privrednoj komori Srbije. U projektu je učestvovalo 4.000 srednjoškolaca iz 25 beogradskih i novosadskih škola. Bojan Stanić, direktor Sektora za analitiku i usluge u PKS, istakao je da Komora nizom aktivnosti i projekata podržava razvoj omladinskog preduzetništva. Nadam se da će partneri projekat proširiti i na druge gradove, jer i đaci iz ostalih gradova imaju pravo da upoznaju preduzetnički duh i da se pripreme za poslovni svet koji ih očekuje. Među idejama, navodi on, bilo je i onih na kojima bi đacima mogli da pozavide starije kolege preduzetnici i privrednici, a njega je lično najviše impresionirala ideja koja se tiče pomoći osobama sa invaliditetom i koja je na jedinstven način spojila inovativnost i društvenu odgovornost.

Srednjoškolci predstavili biznis ideje u PKSDvadeset najboljih timova koji su se plasirali u završnicu takmičenja projekta "Preduzetnik u srednjoj 2018" predstavilo je danas biznis ideje u Privrednoj komori Srbije.

U projektu je učestvovalo 4.000 srednjoškolaca iz 25 beogradskih i novosadskih škola. Bojan Stanić, direktor Sektora za analitiku i usluge u PKS, istakao je da Komora nizom aktivnosti i projekata podržava razvoj omladinskog preduzetništva.

"Nadam se da će partneri projekat proširiti i na druge gradove, jer i đaci iz ostalih gradova imaju pravo da upoznaju preduzetnički duh i da se pripreme za poslovni svet koji ih očekuje", rekao je Stanić.

Među idejama, navodi on, bilo je i onih na kojima bi đacima mogli da pozavide starije kolege preduzetnici i privrednici, a njega je lično najviše impresionirala ideja koja se tiče pomoći osobama sa invaliditetom i koja je, kaže, na jedinstven način spojila inovativnost i društvenu odgovornost.

Predsednik Upravnog odbora organizacije "PROMOS" Igor Sužnjević podsetio je da se projekat "Preduzetnik u srednjoj" održava već treću godinu, a ono što ga čini specifičnim u odnosu na prethodne dve godine jeste učestvovanje i srednjoškolaca iz Novog Sada, a ne samo iz Beograda.

"Takmičenje traje 11 meseci, ekipe se prijavljuju u srednjim školama, a odvija se u tri faze. U prvoj fazi uspešni preduzetnici obilaze đake s ciljem da ih motivišu da razvijaju ideje, u drugoj fazi uče o biznis planu, marketingu i finansijama. I u poslednjoj fazi oni predstavljaju svoje ideje sa novostečenim znanjem", objašnjava Sužnjević.
Pobednici dobijaju nagradu od 50.000 dinara i pet vaučera za školu stranih jezika.

Rezultati prošlogodišnjeg projekta i takmičenja su pametna rukavica za slepe i slabovide, pametna kutija za lekove, punjač koji puni mobilni telefon u toku vožnje bicikla, noša za pse...

Organizacija "PROMOS" je pokretač projekta "Preduzetnik u srednjoj", koji se sprovodi u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik