Zagrebačka burza: HUP-Zagreb dobitnik dana, indeksi prekinuli negativni niz

Bez autora
May 10 2018

Na domaćem tržištu kapitala u četvrtak je vladao pozitivan sentiment, dionički indeksi su se nakon četiri uzastopna dana pada vratili u pozitivan teritorij, ali uz vrlo skromnu dioničku likvidnost. Indeks CROBEX te uži indeks CROBEX10 su ojačali 0,5 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.831,1 bod. Sektorski gledano, najviše je profitirao indeks transportnog sektora, s rastom od 1,1 posto, dok su u crvenom zaključili indeksi građevinskog i turističkog sektora, koji su oslabili blagih 0,2 posto i 0,1 posto. Ukupan dionički promet je iznosio skromnih 6,5 milijuna kuna, a u fokusu su bile dionice hotelijera HUP-Zagreb, koje su na prometu od 2,8 milijuna kuna uzletjele 6,6 posto, nakon što je Adris ponudio 3.969,16 kuna po dionici za preostale dionice, čime su i pokupile titulu dobitnika dana...

Na domaćem tržištu kapitala u četvrtak je vladao pozitivan sentiment, dionički indeksi su se nakon četiri uzastopna dana pada vratili u pozitivan teritorij, ali uz vrlo skromnu dioničku likvidnost.

Indeks CROBEX te uži indeks CROBEX10 su ojačali 0,5 posto, pri čemu je CROBEX zaključio na 1.831,1 bod. Sektorski gledano, najviše je profitirao indeks transportnog sektora, s rastom od 1,1 posto, dok su u crvenom zaključili indeksi građevinskog i turističkog sektora, koji su oslabili blagih 0,2 posto i 0,1 posto.

Ukupan dionički promet je iznosio skromnih 6,5 milijuna kuna, a u fokusu su bile dionice hotelijera HUP-Zagreb, koje su na prometu od 2,8 milijuna kuna uzletjele 6,6 posto, nakon što je Adris ponudio 3.969,16 kuna po dionici za preostale dionice, čime su i pokupile titulu dobitnika dana.

Nešto aktivnije su bile i dionice Podravke, koje su na prometu od 690 tisuća kuna ojačale 1,7 posto. Uz HUP Zagreb, dobre izvedbe su imale i dionice Liburnia Riviera Hotela, koje su ojačale nešto manje od 3 posto, te dionice Ericsson Nikola Tesle, čija je cijena zabilježila rast od 2,4 posto.

Na strani gubitnika, dionice Jadroagenta oslabile 2,9 posto, dok su dionice Hrvatskog Telekoma i Maistre kliznule redom 1 posto i 0,7 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik