Sarajevski aerodrom objavio tender za radove na Terminalu B vrijedan 30 miliona KM

Bez autora
May 10 2018

Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio je tender za izvođenje radova na Terminalu B. Svi zainteresovani na javni poziv za izvođenje građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova na modernizaciji i dogradnji terminala prijave mogu dostaviti do 10. jula. Vrijednost radova je 30 miliona KM bez PDV-a. Tender je objavljen nekoliko mjeseci nakon što je završeno rušenje starog Terminala A koji je odavno nije koristio za prvobitnu namjernu, a nalazio se pored obnovljenog Terminala B, čije je proširenje planirano upravo na prostoru koji je postao raspoloživ rušenjem starog Terminala A. Kako nam je kazala glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić-Arnaut, projektom je planirano dvostruko povećanje postojećih kapaciteta, a ovim proširenjem mogli bi biti opsluženo blizu dva miliona putnika godišnje...

Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio je tender za izvođenje radova na Terminalu B. Svi zainteresovani na javni poziv za izvođenje građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova na modernizaciji i dogradnji terminala prijave mogu dostaviti do 10. jula. Vrijednost radova je 30 miliona KM bez PDV-a.

Tender je objavljen nekoliko mjeseci nakon što je završeno rušenje starog Terminala A koji je odavno nije koristio za prvobitnu namjernu, a nalazio se pored obnovljenog Terminala B, čije je proširenje planirano upravo na prostoru koji je postao raspoloživ rušenjem starog Terminala A.

Kako nam je kazala glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić-Arnaut, projektom je planirano dvostruko povećanje postojećih kapaciteta, a ovim proširenjem mogli bi biti opsluženo blizu dva miliona putnika godišnje.

"Planirano je proširenje i povećanje svih prostornih i tehnoloških kapaciteta za potrebe registracije putnika i prtljaga, carinske, sigurnosne, pasoške, sanitarne kontrole na dolasku i odlasku, čekaonica za ukrcavanje putnika, hitne pomoći, sigurnosnog pregleda prtljaga, preuzimanja prtljaga, čekaonice za doček putnika, ugostiteljskih sadržaja, Duty Free Shopa, kancelarijskih i komercijalnih prostora za potrebe aviokompanija te drugih agencija, prostora za vjerske potrebe i svih drugih pratećih službi", kazala nam je Bagarić-Arnaut.

Dodala je da će proširenje osigurati dodatnih 10.000 metara kvadratnih prostora na četiri etaže te da će stari i novi dio bit će povezani modernom nadstrešnicom.

"Dužina terminala će biti 110 metara, a sada je 68. Proširenjem ćemo dobiti još jedan ulaz na Aerodrom. Checkin zona će se proširiti sa 17 na 28 mjesta, a umjesto sadašnja četiri gatea napravit će se sedam. Proširit će se i zona dolazaka", istakla je glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik