Zbog povećane gradnje rekordan uvoz cementa

Bez autora
May 13 2018

Hrvatska kompanija "Cemex Croatia" aktivno učestvuje u svojevrsnom inftastrukturnom i građevinskom bumu koji se dešava u Crnoj Gori, isporučujući građevinski materijal za nekoliko velikih projekata, uključujući gradnju tri rizorta na obali i prve dionice autoputa. Za prvu dionicu autoputa na realciji Smokovac-Mateševo koja je najveći građevinski poduhvat što se trenutno realizuje u Crnoj Gori, kompanija “Cemex Croatia” je već isporučila preko 280.000 tona cementa i nastavlja da učestvuje u tom projektu. Ta 41 kilometar duga dionica koja se uzdiže sa 63 do 1.100 metara nadmorske visine, imaće 32 tunela te 45 većih i manjih mostova i vijadukta. Pored ovog projekta, “Cemex Croatia” ispručuje i ukupno preko 200.000 tona cementa za gradnju mix-use turističkih rizorta Porto Montenegro i Luštica Bay u Tivtu i Portonovi u Herceg Novom.

Zbog povećane gradnje rekordan uvoz cementaHrvatska kompanija "Cemex Croatia" aktivno učestvuje u svojevrsnom inftastrukturnom i građevinskom bumu koji se dešava u Crnoj Gori, isporučujući građevinski materijal za nekoliko velikih projekata, uključujući gradnju tri rizorta na obali i prve dionice autoputa.

Za prvu dionicu autoputa na realciji Smokovac-Mateševo koja je najveći građevinski poduhvat što se trenutno realizuje u Crnoj Gori, kompanija “Cemex Croatia” je već isporučila preko 280.000 tona cementa i nastavlja da učestvuje u tom projektu.

Ta 41 kilometar duga dionica koja se uzdiže sa 63 do 1.100 metara nadmorske visine, imaće 32 tunela te 45 većih i manjih mostova i vijadukta. Pored ovog projekta, “Cemex Croatia” ispručuje i ukupno preko 200.000 tona cementa za gradnju mix-use turističkih rizorta Porto Montenegro i Luštica Bay u Tivtu i Portonovi u Herceg Novom, objavio je portal www.cemnet.com.

“Veoma nam je drago što možemo vidjeti pojačanu građevinsku aktivnost u Crnoj Gori, a što će značajno uticati na kvalitet života i ukupni ekonosmki prosperitet te države. “Cemex” je izuzetno ponosan što može doprinijeti ovakvom značajnom razvoju isporučujući savremene materijale i građevinska riješenja za naše klijente koji su uključeni u gradnju ključnih objekata crnogorske putne i turističke infrastrukture”- kazao je direktor kompanije “Cemex Croatia” Velimir Vilović.

Ta kompanija dio je velike multinacionalne grupacije “CEMEX”, a pored ostaloga “Cemex Croatia” upravlja sa tri fabrike cementa smještene u Kaštelima, Solinu i Klisu, odakle rasuti cement najviše brodovima doprema u Luku Bar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik