Danubius: U planu investicije od četiri miliona evra

Bez autora
May 13 2018

Kompanija za proizvodnju brašna i testenina Danubius obeležava 100 godina postojanja, pošto je osnovana nakon Prvog svetskog rata. Savremeni mlin sa kompjuterskim vođenjem samelje 300 tona pšenice i proizvede različite vrste brašna za sve namene. Silos za skladištenje i sušenje žitarica je ukupnog kapaciteta 65.000 tona. Fabrika testenina godišnje može da proizvede 15.000 tona testenine. Tržišno učešće Danubius brašna je 34 odsto, a vitaminiziranih testenina 35,6 odsto. U narednom periodu nameravamo da investiramo blizu četiri miliona evra kao i da proširimo portfolio, rekao je Predrag Marković, direktor Danubiusa.

Danubius: U planu investicije od četiri miliona evraKompanija za proizvodnju brašna i testenina Danubius obeležava 100 godina postojanja, pošto je osnovana nakon Prvog svetskog rata.

Savremeni mlin sa kompjuterskim vođenjem samelje 300 tona pšenice i proizvede različite vrste brašna za sve namene. Silos za skladištenje i sušenje žitarica je ukupnog kapaciteta 65.000 tona. Fabrika testenina godišnje može da proizvede 15.000 tona testenine. Tržišno učešće Danubius brašna je 34 odsto, a vitaminiziranih testenina 35,6 odsto.

– U narednom periodu nameravamo da investiramo blizu četiri miliona evra kao i da proširimo portfolio – rekao je danas Predrag Marković, direktor Danubiusa.

Milorad Sredanović, potpredsednik Delta holdinga i dugogodišnji direktor Danubiusa, istakao je da je od 2006. kada je Danubius postao deo Delta holdinga u njegov razvoj uloženo 12,6 miliona evra.

– Fabrika danas poseduje najsavremenije mašine za preradu brašna i pravljenje testenine tako da kvalitetom proizvoda pariramo vrhunskim svetskim proizvođačima – naglasio je Sredanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik