Za 17 preduzetnika podsticaji od oko 40.000 KM

Bez autora
May 14 2018

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić potpisao je danas ugovor o podsticajima od oko 40.000 KM sa 17 preduzetnika koji se bave različitim poslovnim djelatnostima.Ćosić je naveo da je riječ o podsticajnim sredstvima iz prošle godine jer je konkurs kasnio, te da bi uskoro trebalo da bude raspisan i za ovu godinu. Nadležna komisija Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti je na osnovu pristiglih prijava podržala one koji duži period posluju ili su tek počeli sa radom, a imaju realne finansijske pokazatelje da mogu nastaviti poslovanje na području ove lokalne zajednice, rekao je Ćosić novinarima nakon potpisivanja ugovora.

Za 17 preduzetnika podsticaji od oko 40.000 KMNačelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić potpisao je danas ugovor o podsticajima od oko 40.000 KM sa 17 preduzetnika koji se bave različitim poslovnim djelatnostima.

Ćosić je naveo da je riječ o podsticajnim sredstvima iz prošle godine jer je konkurs kasnio, te da bi uskoro trebalo da bude raspisan i za ovu godinu.

"Nadležna komisija Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti je na osnovu pristiglih prijava podržala one koji duži period posluju ili su tek počeli sa radom, a imaju realne finansijske pokazatelje da mogu nastaviti poslovanje na području ove lokalne zajednice", rekao je Ćosić novinarima nakon potpisivanja ugovora.

Prema njegovim riječima, bilo je prijava iz različitih branši, gdje se izdvajaju kozmetički saloni, suvenirnice, kao i radnje koje se bave grafičkom djelatnošću i trgovinom, što znači da lokalna zajednica ovim programom podržava širok dijapazon privrednih djelatnosti.

On je podsjetio da je ovim programom za četiri godine podržano između 120 i 150 korisnika, a ukupno ih je registrovano nešto više od 300 na području Istočnog Novog Sarajeva.

Ćosić je podsjetio da je u toku i javni poziv Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske za koji preduzetnici mogu aplicirati i jedan dio sredstava dobiti i na taj način.

Jedan od preduzetnika koji je potpisao današnji ugovor za dobijanje podsticajnih sredstava je i Mladen Vidović, čija supruga je vlasnik suvenirnice "Stvar na dar".

"Iznos od 1.500 KM biće iskorišćen za kupovinu novih mašina da bismo upotpunili proizvodnju. Suvenirnica je za sada jedina na području ove opštine, polako se i širimo. Otvorili smo jednu poslovnicu u Trebinju i za sada smo zadovoljni", istakao je Vidović.

Opština Istočno Novo Sarajevo svake godine realizuje program podsticaja za razvoj privrede i poljoprivrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik