"Razočaravajuća" stopa rasta njemačke ekonomije

Bez autora
May 15 2018

Stopa rasta njemačke ekonomije u prva tri mjeseca 2018. godine iznosila je 0,3 odsto, saopštio je danas federalni zavod za statistku Destatis. To je upola manje od stope rasta u prethodna tri mjeseca, a analitičari su očekivali povećanje za 0,4 odsto.Destatis je ukazao na "pozitivne impulse" u domaćoj ekonomiji pošto firme povećavaju investicije u gradnju, dok su građani umjereno povećali trošenje na opremanje svojih domaćinstava. Poslije neobično snažnog privrednog rasta u 2017. godini, podaci o njemačkoj privredi u prvom kvartalu ove godine sugerišu da će se možda dogoditi usporenje ekonomskog rasta na nivou evrozone.

"Razočaravajuća" stopa rasta njemačke ekonomijeStopa rasta njemačke ekonomije u prva tri mjeseca 2018. godine iznosila je 0,3 odsto, saopštio je danas federalni zavod za statistku Destatis.

To je upola manje od stope rasta u prethodna tri mjeseca, a analitičari su očekivali povećanje za 0,4 odsto.

Destatis je ukazao na "pozitivne impulse" u domaćoj ekonomiji pošto firme povećavaju investicije u gradnju, dok su građani umjereno povećali trošenje na opremanje svojih domaćinstava, prenio je AFP.

Poslije neobičo snažnog privrednog rasta u 2017. godini, podaci o njemačkoj privredi u prvom kvartalu ove godine sugerišu da će se možda dogoditi usporenje ekonomskog rasta na nivou evrozone.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik