Isplata subvencija za poljoprivredu do sredine juna

Bez autora
May 20 2018

Mi ćemo subvencije koje se tiču tova i mehanizacije isplatiti najkasnije do sredine juna, najavio je ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović.Nedimović je rekao da je dat "maksimalan gas" da se to uradi, navodeći da je primljeno skoro 65.000 različitih zahteva koji se tiču tova, ili 50 odsto više nego prošle godine.Govoreći o nacrtu zakona o sezonskim radnicima, Nedimović je istakao da nikada ranije nije postao institucionalni okvitr za te sezonske radove i da je sve do sada bilo "na crno".

Isplata subvencija za poljoprivredu do sredine juna"Mi ćemo subvencije koje se tiču tova i mehanizacije isplatiti najkasnije do sredine juna", najavio je ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović za emisiju Radio Beograda "Sedmica".

Nedimović je rekao da je dat "maksimalan gas" da se to uradi, navodeći da je primljeno skoro 65.000 različitih zahteva koji se tiču tova, ili 50 odsto više nego prošle godine.

Govoreći o nacrtu zakona o sezonskim radnicima, Nedimović je istakao da nikada ranije nije postao institucionalni okvitr za te sezonske radove i da je sve do sada bilo "na crno".

"Javna rasprava je završena, nadamo se da će zakon ići u skupštinu narednih dana i da od 1. januara 2019. godine imamo rešen taj sistem", rekao je Nedimović.

Prema njegovim rečima, procedura će biti jednostavna da radnik može da se prijavi i mobilnim telefonom i da ima pravo na penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik