Otvoren Sajam tehnike i tehničkih dostignuća

Bez autora
May 21 2018

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović otvorio je danas 62. međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, na kojem učestvuje 600 izlagača, od čega polovina iz inostranstva, i to iz 31 zemlje sa pet kontinenata.Popović je istakao da je ove godine interesovanje za ovu sajamsku manifestaciju, koja se održava pod sloganom "Korak u budućnost", znatno povećano. On je podvukao da Vlada Srbije čini velike napore da ojača ekonomiju i da su upravo zbog toga neki od njenih prioriteta ubrzanje ekonomskog rasta, kao i tehnološko jačanje industrije kako bi bila produktivnija i sposobnija da stvori proizvode visoke dodate vrednosti.

Otvoren Sajam tehnike i tehničkih dostignućaMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović otvorio je danas 62. međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, na kojem učestvuje 600 izlagača, od čega polovina iz inostranstva, i to iz 31 zemlje sa pet kontinenata.

Popović je istakao da je ove godine interesovanje za ovu sajamsku manifestaciju, koja se održava pod sloganom "Korak u budućnost", znatno povećano.

On je podvukao da Vlada Srbije čini velike napore da ojača ekonomiju i da su upravo zbog toga neki od njenih prioriteta ubrzanje ekonomskog rasta, kao i tehnološko jačanje industrije kako bi bila produktivnija i sposobnija da stvori proizvode visoke dodate vrednosti.

Ministar je rekao da je Vlada, svesna rasta digitalizacije i tehnologije, prvi put u svojoj istoriji pokrenula Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, čiji je osnovni zadatak da se bavi pitanjima razvoja i inovacija i preduzetničkog ekosistema Srbije.

To je vrlo jaka politička poruka svima da Srbija želi da se ubrzano ekonomski razvija kroz ekonomska znanja i inovacije, naglasio je Popović.

On je podsetio na to da je budžet za inovacije u 2018. godinu uvećan pet puta i da je formiran Savet za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije, i izrazio nadu da su neki od izlagača iskoristili sredstva Fonda za inovacionu delatnost.

Ministar je, govoreći o tematskim celinama koje će biti predstavljene na ovogodišnjoj sajamskoj smotri, naveo industrijsku robotiku, inteligentnu automatizaciju, tehnologiju koja omogućava povratak fabrika u gradove, odnosno programske urbane proizvodnje na bazi ekoloških standarda, koje su u skladu sa državnim prioritetima u izgradnji inovacionog preduzetništva.

Posetiocima sajma ove godine predstaviće se šest nacionalnih izložbi, dok će nacionalnu izložbu Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) predvoditi visoka državna delegacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik