Oglašena prodaja dela imovine ATP Vojvodine

Bez autora
May 21 2018

Generalni direktor preduzeća ATP Vojvodina oglasio je, na osnovu izmenjenog plana reorganizacije, prodaju nepokretne imovine tog preduzeća javnim nadmetanjem. Kupcima će biti ponuđene dve celine – novi servis za autobuse po početnoj ceni od 1,68 miliona evra, i stari servis sa upravnom zgradom za 896.000 evra. Rok za uplatu depozita ističe 18. juna, a 21. juna je najavljeno javno nadmetanje. Ovo nije prvi put da se oglašava prodaja dela imovine ATZP Vojvodine, ali je pitanje da li će i sada biti zainteresovanih, s obzirom na to da se o njoj vodi sudski spor, da je Privredni apelacioni sud u dva navrata donosio presudu u korist bivšeg većinskog vlasnika, kao i da u katastru stoji zabeležba da je imovina u sporu.

Oglašena prodaja dela imovine ATP VojvodineGeneralni direktor preduzeća ATP Vojvodina oglasio je, na osnovu izmenjenog plana reorganizacije, prodaju nepokretne imovine tog preduzeća javnim nadmetanjem.

Kupcima će biti ponuđene dve celine – novi servis za autobuse po početnoj ceni od 1,68 miliona evra, i stari servis sa upravnom zgradom za 896.000 evra. Rok za uplatu depozita ističe 18. juna, a 21. juna je najavljeno javno nadmetanje.

Ovo nije prvi put da se oglašava prodaja dela imovine ATZP Vojvodine, ali je pitanje da li će i sada biti zainteresovanih, s obzirom na to da se o njoj vodi sudski spor, da je Privredni apelacioni sud u dva navrata donosio presudu u korist bivšeg većinskog vlasnika, kao i da u katastru stoji zabeležba da je imovina u sporu.

Podsetimo, Dević je kompleks autobuske stanice sa modernim servisnim centrom za autobuse “setre” i “mercedesa” sagradio na osnovu ugovora sa Gradom ali kako lokalna vlast nije ispoštovala svoj deo obaveza, stanica nije mogla da počne sa radom i preduzeće je ubrzo otišlo u stečaj. ATP Vojvodina se zbog toga nalazi na listi od 24 sporne privatizacije, svrstana je među pet najvećih i jedinu u kojoj je oštećen investitor a ne država.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik