Na Aerodromu Nikola Tesla više od 100.000 putnika za 6 dana

Bez autora
May 22 2018

“Košarkaška groznica” se tokom prethodnih 6 dana osetila i na Aerodromu Nikola Tesla Beograd. Tokom trajanja završnice najvećeg evropskog klupskog takmičenja u košarci opsluženo je ukupno oko 160 letova posvećenih samo ovom takmičenju. V.d. generalni direktor Saša Vlaisavljević tim povodom izjavio je da je Aerodrom Nikola Tesla Beograd spremno dočekao i ispratio sve goste, strane državnike igrače, rukovodstva, funkcionere i navijače sve četiri ekipe učesnice završnog turnira najvećeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi. Za vreme trajanja turnira, beogradski aerodrom postavio je nova dva rekorda: u petak, 18. maja, sa 11.828 prispelih oboren je dnevni rekord dolazećih putnika, dok je u ponedeljak, 21. maja sa 13.062 otputovalih, oboren dnevni rekord odlazećih putnika.

Na Aerodromu Nikola Tesla više od 100.000 putnika za 6 dana“Košarkaška groznica” se tokom prethodnih 6 dana osetila i na Aerodromu Nikola Tesla Beograd. Tokom trajanja završnice najvećeg evropskog klupskog takmičenja u košarci opsluženo je ukupno oko 160 letova posvećenih samo ovom takmičenju.

V.d. generalni direktor Saša Vlaisavljević tim povodom izjavio je: “Aerodrom Nikola Tesla Beograd spremno je dočekao i ispratio sve goste, strane državnike igrače, rukovodstva, funkcionere i navijače sve četiri ekipe učesnice završnog turnira najvećeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi.

Za vreme trajanja turnira, beogradski aerodrom postavio je nova dva rekorda: u petak, 18. maja, sa 11.828 prispelih oboren je dnevni rekord dolazećih putnika, dok je u ponedeljak, 21. maja sa 13.062 otputovalih, oboren dnevni rekord odlazećih putnika.

U petak, 18. maja ostvareno je 81 sletanje na redovnim linijama, a realizovano je još 13 dolazaka velikih putničkih aviona na čarter i vanrednim letovima na redovnim linijama, kao i čak 33 sletanja aviona generalne i poslovne avijacije.

Ukupno je opsluženo oko 20 odsto više letova nego što je to petkom uobičajeno, dok je u ponedeljak, obavljeno je ukupno više 240 avio-operacija, što je za četvrtinu više nego inače.

Da su Beograd i Srbija ovih dana bili u centru pažnje govori i činjenica da je beogradski aerodrom samo tokom trajanja završnog turnira Evrolige opslužio ukupno više od 100.000 putnika.

Drago mi je da smo svojim profesionalnim aktivnostima doprineli uspešnoj organizaciji ovako velikog sportskog spektakla i što smo pokazali da smo uvek dobri domaćini i podrška svim velikim događajima na ovim prostorima.“

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik