"Hajneken" za deset godina u Srbiji investirao više od 200 miliona evra

Bez autora
May 22 2018

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas tokom obilaska Zaječarske pivare, koja je u vlasništvu kompanije "Hajneken", da je poslovna klima u Srbiji dobra, što dokazuju investitori koji su, poput holandskog proizvođača piva, u zemlju došli pre deset godina i šire svoje poslovanje. Ona je, uz čestitku kompaniji "Hajneken" na deceniji poslovanja u Srbiji, ukazala na to da je taj renomirani svetski proizvođač piva u tom periodu plasirao u Srbiju više od 200 miliona evra investicija, a da direktno zapošljava približno 300 ljudi. Ona je rekla da je ta kompanija u poslednje dve godine dodatno investirala u pivaru, i dodala da Vlada nastoji da poboljša poslovni ambijent u Srbiji. To merimo našom godišnjom pozicijom na "Duing biznis listi" Svetske banke, gde četvrtu godinu zaredom napredujemo.

"Hajneken" za deset godina u Srbiji investirao više od 200 miliona evraPredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas tokom obilaska Zaječarske pivare, koja je u vlasništvu kompanije "Hajneken", da je poslovna klima u Srbiji dobra, što dokazuju investitori koji su, poput holandskog proizvođača piva, u zemlju došli pre deset godina i šire svoje poslovanje.

Brnabić je, uz čestitku kompaniji "Hajneken" na deceniji poslovanja u Srbiji, ukazala na to da je taj renomirani svetski proizvođač piva u tom periodu plasirao u Srbiju više od 200 miliona evra investicija, a da direktno zapošljava približno 300 ljudi.

Ona je rekla da je ta kompanija u poslednje dve godine dodatno investirala u pivaru, i dodala da Vlada nastoji da poboljša poslovni ambijent u Srbiji.

To merimo našom godišnjom pozicijom na "Duing biznis listi" Svetske banke, gde četvrtu godinu zaredom napredujemo. Ali, važnije od te pozicije jeste kada vidite da investitori koji su došli pre 10 godina ostaju i šire poslovanje, što je najbolji dokaz da su uslovi za poslovanje u Srbiji dobri, navela je premijerka.

Brnabić je naglasila da nam predstoji još mnogo posla kako bismo privukli nove investitore i omogućili kompanijama poput "Hajnekena" da se dalje razvijaju u Srbiji, na čemu se, kako je dodala, svakodnevno radi.

Ona je istakla i da je Holandija jedan od naših 20 najvažnijih trgovinskih partnera i još značajniji politički partner, i izrazila zahvalnost toj zemlji na podršci u procesu evropskih integracija.

U poslednjih pet godina, kako je napomenula, holandske investicije u Srbiji se uvećavaju, pri čemu su kompanije iz te zemlje do sada u našu zemlju investirale više od dve milijarde evra.

Učili smo od holandskih kompanija, sticali nova znanja, tehnologije, sposobnosti i sve to iskoristili da prošle godine povećamo naš izvoz u Holandiju za nešto više od 30 odsto u odnosu na 2016. godinu i značajno smanjimo uvoz iz te zemlje, podvukla je predsednica Vlade.

Ona je iskazala posebnu zahvalnost kompaniji "Hajneken" na tome što je pomogla obnovu Narodnog muzeja u Beogradu, budući da je do sada za tu namenu prikupljeno 40.000 evra.

Generalni direktor "Hajneken Srbija" Viktor Gilhofer istakao je da je ta kompanija samo u poslednje dve godine uložila 11 miliona evra u pivaru u Zaječaru.

Prošle godine, kako je naveo, proširen je kapacitet i otvorena nova linija za punjenje limenki, što je bio najkompleksniji projekat, zbog kojeg važe stroge procedure za bezbednost u fabrici.

Gilhofer je, predstavljajući premijerki Brnabić novu proizvodnu liniju, podvukao da je za rukovodstvo te kompanije važna bezbednost zaposlenih, i da nije bilo nijednog akcidenta ili povrede na radu u prethodnih 354 dana.

On je dodao da će kompanija nastaviti da pruža podršku lokalnoj zajednici, ističući da je ponosan na to što su potrošači kupovinom piva pomogli u renoviranju Narodnog muzeja.

Gilhofer je posebno istakao značaj odgovorne konzumacije, navodeći da su ove godine u Srbiju doneli "hajneken zero", bezalkoholno pivo za one koji se u bilo kojem trenutku zažele "soka od hmelja".

Ambasador Holandije u Srbiji Hendrik van den Dol istakao je da su Hajneken pivara u Zaječaru i legendarno pivo simboli onoga što se može postići srpskim zanatom, tradicijom i znanjem u kombinaciji sa holandskim inovacijama i modernim tehnologijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik