Novi ugovori Srbije i Kine na Samitu 16 plus 1

Bez autora
May 24 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mančangom o realizaciji infrastrukturnih projekata i zaključivanju ugovora za nove zajedničke poslove Srbije i Kine. Sagovornici su ocenili da postoji zadovoljstvo obe strane dosadašnjom saradnjom na realizaciji infrastrukturnih projekata u Srbiji, kao i spremnost da se krene u sprovođenje novih projekata. Ona je istakla da je za Srbiju od velike važnosti da se što pre zaključi komercijalni ugovor za poslednju deonicu brze pruge Beograd–Budimpešta, od Novog Sada do Subotice, kao i ugovor o finansiranju za gradnju auto-puta Preljina–Požega, kako bi radovi mogli da počnu što pre.

Novi ugovori Srbije i Kine na Samitu 16 plus 1Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mančangom o realizaciji infrastrukturnih projekata i zaključivanju ugovora za nove zajedničke poslove Srbije i Kine.

Sagovornici su ocenili da postoji zadovoljstvo obe strane dosadašnjom saradnjom na realizaciji infrastrukturnih projekata u Srbiji, kao i spremnost da se krene u sprovođenje novih projekata.

Mihajlović je istakla da je za Srbiju od velike važnosti da se što pre zaključi komercijalni ugovor za poslednju deonicu brze pruge Beograd–Budimpešta, od Novog Sada do Subotice, kao i ugovor o finansiranju za gradnju auto-puta Preljina–Požega, kako bi radovi mogli da počnu što pre.

Za nas je takođe važna i rekonstrukcija preostalih deonica železničkog Koridora 10, od Beograda do Niša, i dalje do granice sa Makedonijom, ukazala je ona.

U razgovoru je izraženo očekivanje da ova dva ugovora, kao i memorandum u vezi sa rekonstrukcijom pruge Beograd–Niš i Niš–Preševo, budu potpisani na Samitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji se održava u julu u Sofiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik