"Koka-kola" u Japanu lansirala svoje prvo alkoholno piće

Bez autora
May 29 2018

„Koka-kola“ je u Japanu lansirala svoje prvo alkoholno piće, sa ukusom limuna, u pokušaju da osvoji nova tržišta i potrošače. Američki gigant u proizvodnji pića u prodaju je pustio tri vrste penušavog pića sa ukusom limuna, sa tri do osam procenta alkohola.Novi proizvod, koji je „Kola-kola“ opisala kao „jedinstven“ u svojoj 125-godišnjoj istoriji, namenjen je rastućem tržištu mladih – pogotovu ženskog pola. „Koka-kola“, kako navodi, ne planira da novo piće predstavi na tržištima izvan Japana. U skladu sa tradicijom ove kompanije, recept je strogo čuvana tajna, ali je novo piće pravljeno po modelu popularnih japanskih pića Ču-Hi – mešavine lokalnog alkohola i raznih voćnih ukusa.

"Koka-kola" u Japanu lansirala svoje prvo alkoholno piće„Koka-kola“ je u Japanu lansirala svoje prvo alkoholno piće, sa ukusom limuna, u pokušaju da osvoji nova tržišta i potrošače.

Američki gigant u proizvodnji pića u prodaju je pustio tri vrste penušavog pića sa ukusom limuna, sa tri do osam procenta alkohola, prenosi Bi-Bi-Si.

Novi proizvod, koji je „Kola-kola“ opisala kao „jedinstven“ u svojoj 125-godišnjoj istoriji, namenjen je rastućem tržištu mladih – pogotovu ženskog pola.

„Koka-kola“, kako navodi, ne planira da novo piće predstavi na tržištima izvan Japana.

U skladu sa tradicijom ove kompanije, recept je strogo čuvana tajna, ali je novo piće pravljeno po modelu popularnih japanskih pića Ču-Hi – mešavine lokalnog alkohola i raznih voćnih ukusa.

Inače, japansko piće Ču-Hi na tržištu je svojevremeno predstavljeno kao alternativa za pivo, pokazavši se posebno popularnim među pripadnicama ženskog pola.

Japanske kompanije kao što su „Suntori“, „Asahi“ i „Kirin“, trenutno dominiraju u proizvodnji konzervi pića Ču-Hi, čiji su najpopularniji ukusi snažni citrusi poput grejpfruta ili limuna.

Osvežavajuća pića s niskim procentom alkohola („alkopop“) postala su popularna u Evropi i Britaniji 1990-ih godina, ali su izazvala i polemiku, jer su mnogi bili zabrinuti da bi takva pića mogla da ohrabre mlade da piju više alkohola.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik