Dodeljena priznanja "Najbolje iz Srbije 2017"

Bez autora
Jun 05 2018

Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelili su večeras priznanja najuspešnijim domaćim robnim i korporativnim brendovima na završnoj svečanosti akcije „Najbolje iz Srbije 2017“. Pod sloganom ovogodišnjeg takmičenja „Kako se na našem kaže BRAVO“, priznanje je, u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, uručeno u 24 kategorije, među kojima su tri nove – Najbolji hotel, Najbolji „mali“ turistički smeštaj i Najbolji organski proizvod. „Najbolje iz Srbije“ je naš način da kažemo „bravo“ – da nagradimo, podržimo i promovišemo najuspešnije brendove i podstaknemo manje dobre da budu bolji.

Dodeljena priznanja "Najbolje iz Srbije 2017"Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelili su večeras priznanja najuspešnijim domaćim robnim i korporativnim brendovima na završnoj svečanosti akcije „Najbolje iz Srbije 2017“.

Pod sloganom ovogodišnjeg takmičenja „Kako se na našem kaže BRAVO“, priznanje je, u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, uručeno u 24 kategorije, među kojima su tri nove – Najbolji hotel, Najbolji „mali“ turistički smeštaj i Najbolji organski proizvod. 

„Najbolje iz Srbije“ je naš način da kažemo „bravo“ – da nagradimo, podržimo i promovišemo najuspešnije brendove  i podstaknemo manje dobre da budu bolji. Za naše kompanije to je put do veće vidljivosti i bolje tržišne pozicije, što potvrđuju iskustva i dosadašnjih dobitnika. Ova nagrada otvara vrata novih potrošača i partnera, baš zato što se ne kupuje i ne dobija, već zaslužuje, izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Prateći savremene trendove  u poslovanju i na tržištu, ove godine  uveli smo, rekao je Čadež i nove kategorije za perspektivne turističke brendove  i organske proizvode.

Među ovogodišnjim  pobednicima su stari  znanci – velike kompanije, regionalni igrači koje godinama nose oznaku „Najbolje iz Srbije“ i robni brendovi sa tradicijom, prepoznatljivi ne samo na domaćem nego i na međunarodnom tržištu, ali i neke nove mlade, inovativne firme iz preduzetničke zajednice, i poljoprivredna gazdinstva čiji proizvodi će uz naše „bravo“ lakše osvajati kupce i probijati se u svetu, rekao je predsednik PKS.

U kategoriji robe svakodnevne potrošnje najbolji robni brendovi su ajvar Bakina tajna u sektoru hrane, Nectar Family u sektoru pića, dok je u oblasti hemije, kozmetike, farmaceutskih i ostalih proizvoda nagrada „Najbolje iz Srbije 2017“ pripala brendu  Merix.

P....S....fashion nagrađen je u kategoriji odeća, tekstil i obuća, najbolji proizvodi za kuću su Gorenje aparati za domaćinstvo, dok je Pirotska peglana kobasica ponela titulu najboljeg lokalnog brenda.

Vodeći brend sa oznakom geografskog porekla je Sremski kulen, najbolji organski proizvod Spanać iz Carske bare, a Vrtlari  su nagrađeni za uvođenje novog brenda. 

Prestižno priznanje „Najbolje iz Srbije“ ove godine ponela su 24 brenda, a struktura učesnika akcije, od malih poljoprivrednih gazdinstava do velikih sistema sa nekoliko hiljada zaposlenih, dokaz je da privreda Srbije u svakoj oblasti, od agrara, preko turizma, do energetike, ima kvalitetne brendove, izjavila je Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije.

Kako je istakla, srpski brendovi su naši najbolji ambasadori, a imidž jednog brenda menja sliku cele zemlje.
Svaki uspeh, a naročito uspeh privrednika, treba da bude prepoznat i priznat. 

Organizacijom tradicionalne manifestacije i izbora najboljih brendova, 13. put, Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, promovišu najbolje robne i korporativne brendove i na taj način podstiču stvaranje kvalitetnih proizvoda na tržištu Srbije, istakla je premijerka.

Za najbolje korporativne brendove u kategoriji roba svakodnevne potrošnje priznanja su pripala kompaniji Bambi  za hranu, Nektaru za piće i niškoj Auri, u kategoriji hemija, kozmetika, farmaceutski i ostali proizvodi.

Kompanija Alfa Plam - Vranje osvojila je priznanje „Najbolje iz Srbije 2017“ u kategoriji proizvodi za kuću i trajna potrošna dobra, NIS - Novi Sad za proizvodna dobra i poslovne usluge, a kao najbolje veliko uslužno preduzeće nagrađen je Aerodrom „Nikola Tesla“. U kategoriji mala i srednja uslužna preduzeća, nagrađena je kompanija  Energy Net.
 
Za najuspešnije uvođenje startap preduzeća – nagrađen je Happy Honey,  najbolji izvoznik je HBIS Group Serbia Iron & Steel u kategoriji velikih i Alumil YU Industry u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

Najbolja turistička manifestacija je Tamburica fest, najbolji hotel u Srbiji je  Grand Hotel & Spa, dok je etno kompleks Vrdnička kula najbolji „mali“ turistički smeštaj u Srbiji.

„Manifestacija „Najbolje iz Srbije“ pokazuje da osim sportista, naučnika, naših prepametnih studenata, i naše kompanije mogu biti itekako dobri brendovi, nešto što možemo da iskoristimo u svetu za promociju zemlje. Sa druge strane, te kompanije doprinose privrednom rastu i razvoju zemlje“, poručio je Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Specijalna nagrada žirija pripala je  Harder Digital Sova, a Nagrada za kontinuirani razvoj brenda  Knez Petrolu.

U Akciji „Najbolje iz Srbije 2017“ nominovano je više od 150 brendova. Tradicionalna akcija, koju su 13. put organizovali PKS i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija,  podiže vidljivost domaćih brendova, a priznanje koje je od 2004. ponelo oko 340 dobitnika u različitim kategorijama, postalo je merilo uspeha i tržišne prepoznatljivosti.

Članovi žirija  akcije „Najbolje iz Srbije 2017“ bili su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva privrede, Privredne komore Srbije i istaknuti stručnjaci iz sveta marketinga,  komunikacija i medija, zaštite potrošača. 

Od 2004, kada je akcija „Najbolje iz Srbije“ prvi put organizovana, nominovano je više od od 1.850 brendova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik