Zatvorene sve poslovnice agencije "Flaj flaj travel"

Bez autora
Jun 05 2018

Svih sedam poslovnica agencije „Flaj flaj travel” u Beogradu zatvoreno je, a ova firma, koja je pre mesec dana promenila ime u „Kofer turs”, prestala je da prodaje avio-karte. Prema informacijama sa zvaničnog sajta ove kompanije, agencija, navedeno je, iz tehničkih razloga neće raditi nekoliko dana, a putnicima koji su „propustili letove” sugerisano je da pošalju „mejl agenciji i ulože reklamaciju kako bi im nastali troškovi bili refundirani”. Turistička agencija, koja se godinama reklamirala kao jedna od najuspešnijih u jugoistočnoj Evropi i koja je, osim avio-karata, prodavala i turističke aranžmane, u blokadi je već 53 dana. Prema podacima iz pretrage dužnika u prinudnoj naplati, koje objavljuje Narodna banka Srbije, trenutni dug iznosi oko 185 miliona dinara. Turistička i Tržišna inspekcija prošle nedelje su, zbog sumnje u nepoštenu i obmanjujuću praksu, bile u kontroli, jer su imale povećan broj pritužbi građana.

Zatvorene sve poslovnice agencije "Flaj flaj travel"Svih sedam poslovnica agencije „Flaj flaj travel” u Beogradu zatvoreno je, a ova firma, koja je pre mesec dana promenila ime u „Kofer turs”, prestala je da prodaje avio-karte, saznaje „Politika”.

Prema informacijama sa zvaničnog sajta ove kompanije, agencija, navedeno je, iz tehničkih razloga neće raditi nekoliko dana, a putnicima koji su „propustili letove” sugerisano je da pošalju „mejl agenciji i ulože reklamaciju kako bi im nastali troškovi bili refundirani”.

Turistička agencija, koja se godinama reklamirala kao jedna od najuspešnijih u jugoistočnoj Evropi i koja je, osim avio-karata, prodavala i turističke aranžmane, u blokadi je već 53 dana. Prema podacima iz pretrage dužnika u prinudnoj naplati, koje objavljuje Narodna banka Srbije, trenutni dug iznosi oko 185 miliona dinara.

Kako je „Politika” već pisala, Turistička i Tržišna inspekcija prošle nedelje su, zbog sumnje u nepoštenu i obmanjujuću praksu, bile u kontroli, jer su imale povećan broj pritužbi građana.

Kako saznajemo u „Milenijum osiguranju”, „Flaj flaj travel”, odnosno „Kofer turs” kao pravni naslednik, ima polisu osiguranja u ovoj osiguravajućoj kući. Polisa podrazumeva osiguranje od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik