Američki poslovni magazin uvrstio Sarajliju među 30 nadolazećih biznis lidera

Bez autora
Jun 10 2018

Američki poslovni magazin St. Louis Business Journal uvrstio je Ninu Pržulja među 30 nadolazećih biznis lidera ispod 30 godina starosti. Pržulj je saradnik u kompaniji Thompson Coburn, a izabran je između 200 nominiranih kandidata. On je tek jedan od ukupno četiri advokata kojima je ove godine ukazana čast da se nađu na ovoj prestižnoj listi. Ono što je zanimljivo jeste da je Pržulj aktivan član bosanskohercegovačke zajednice u St. Louisu. Rođen je u Sarajevu 1989. godine, a naš glavni grad je sa porodicom napustio početkom ratnih dešavanja. Nekoliko godina kasnije su se skrasili u St. Louisu. U tom gradu je završio osnovno, srednje i fakultetsko obrazovanje, a u kompaniji Thompson Coburn radi od 2016. godine. Aktivan je i u Međunarodnom institutu u St. Louisu, u odjelu zaduženom za poslovnu pomoć imigrantima i izbjeglicama.

Američki poslovni magazin uvrstio Sarajliju među 30 nadolazećih biznis lideraAmerički poslovni magazin St. Louis Business Journal uvrstio je Ninu Pržulja među 30 nadolazećih biznis lidera ispod 30 godina starosti.

Pržulj je saradnik u kompaniji Thompson Coburn, a izabran je između 200 nominiranih kandidata. On je tek jedan od ukupno četiri advokata kojima je ove godine ukazana čast da se nađu na ovoj prestižnoj listi.

Ono što je zanimljivo jeste da je Pržulj aktivan član bosanskohercegovačke zajednice u St. Louisu. Rođen je u Sarajevu 1989. godine, a naš glavni grad je sa porodicom napustio početkom ratnih dešavanja. Nekoliko godina kasnije su se skrasili u St. Louisu, prenosi Faktor.

U tom gradu je završio osnovno, srednje i fakultetsko obrazovanje, a u kompaniji Thompson Coburn radi od 2016. godine. Aktivan je i u Međunarodnom institutu u St. Louisu, u odjelu zaduženom za poslovnu pomoć imigrantima i izbjeglicama. Također je član uprave Bosansko-američke profesionalne asocijacije.

Nino Pržulj i ostali izabrani na listi "30 ispod 30" bit će predstavljeni u narednom izdanju Business Joutnala, koje će biti objavljeno 6. jula, a priznanje će mu biti uručeno i na ceremoniji zakazanoj za 12. juli.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik