pretraga

kursna lista

RS

BA

HR

MK

EUR 117.9612
USD 105.492
CHF 104.5199
GBP 134.9207
CAD 78.3067
HRK 15.8768
BAM 60.3126
EUR 1.955830
CAD 1.349428
HRK 26.179579
CHF 1.775370
GBP 2.573629
USD 1.757863
RSD 1.592767
CAD 5.051136
CZK 0.281834
CHF 6.985052
GBP 9.636229
USD 6.918497
EUR 7.624184
PLN 1.743468
EUR 61.505
USD 46.5066
GBP 72.8128
CHF 46.4119
CAD 45.4818
12.06.2018.Makfax Macedonia

ТЕ „Осломеј“ ќе се исклучи, се вклучува Блокот 2 во РЕК „Битола“

ТЕ „Осломеј“ ќе се исклучи, се вклучува Блокот 2 во РЕК „Битола“АД ЕЛЕМ соопшти дека ќе ја исклучи термоелектраната „Осломеј“ и на нејзино место ќе го вклучи Блокот 2 во РЕК „Битола“.

„И покрај тоа што дефектот на системот за водно отпепелување е отстранет и ТЕ ‘Осломеј’ може да работи по сите еколошки стандарди, раководството на АД ЕЛЕМ одлучи да го запре производството на електрична енергија во електраната имајќи ја предвид загриженоста и сензитивноста на населението од околните места“, информира ЕЛЕМ.

Од компанијата додаваат дека Блокот 2 во РЕК „Битола“ е веќе во мрежа по превентивниот зафат во текот на викендот и може непречено да се вклучи во производниот процес.

Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share