Završetak reforme sistema plata do kraja 2019. godine

Bez autora
Jun 12 2018

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić izjavio je da do kraja naredne godine očekuje završetak reformi sistema plata.Ružić je istakao da je juče sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom, između ostalog, razgovarao o principu da se za jednak rad dobija jednaka zarada, a da bi se to ostvarilo, kako je dodao, neophodno je urediti sistem plata. Ministar je objasnio da je reforma sistema plata formalno započela 2016. godine, ali da suštinski razgovori počinju tek sada, uključujući i razgovore sa sindikatima tokom leta, kako bi se u septembru predlog našao pred Vladom Srbije.

Završetak reforme sistema plata do kraja 2019. godineMinistar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić izjavio je danas, gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), da do kraja naredne godine očekuje završetak reformi sistema plata.

Ružić je istakao da je juče sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejmsom Rufom, između ostalog, razgovarao o principu da se za jednak rad dobija jednaka zarada, a da bi se to ostvarilo, kako je dodao, neophodno je urediti sistem plata.

Ministar je objasnio da je reforma sistema plata formalno započela 2016. godine, ali da suštinski razgovori počinju tek sada, uključujući i razgovore sa sindikatima tokom leta, kako bi se u septembru predlog našao pred Vladom Srbije.

Prema njegovim rečima, cilj je da se sve usaglasi do kraja 2019. godine i da se zakon u punoj meri implementira od 2020. godine.

On je naglasio da je u Ministarstvu finansija najveći problem kapacitet ljudi koji bi to trebalo da sprovedu u delo.

Imamo odličnu saradnju sa novim ministrom finansija, ali imamo potrebu i za ekspertskom pomoći Međunarodnog monetarnog fonda, o čemu smo i juče razgovarali, naveo je Ružić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik