Besplatne radionice za preduzetnike iz oblasti ugostiteljstva

Bez autora
Jun 14 2018

METRO Srbija i Privredna komora Srbije potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije.Projekat će trajati do kraja godine. Kroz program edukacije privrednici u ugostiteljskom sektoru Srbije imaće mogućnost da unaprede znanja i veštine u oblasti gastronomije i novih trendova poslovanja i na taj način poboljšaju kvalitet proizvoda i usluga i izdvoje se svojom ponudom od konkurencije.

Besplatna edukacija za privrednike oblasti ugostiteljstvaMETRO Srbija i Privredna komora Srbije potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine.

"Kroz program edukacije privrednici u ugostiteljskom sektoru Srbije imaće mogućnost da unaprede znanja i veštine u oblasti gastronomije i novih trendova poslovanja i na taj način poboljšaju kvalitet proizvoda i usluga i izdvoje se svojom ponudom od konkurencije. Od kompanije Metro ne postoji bolje mesto na kojem našim članicama, malim i srednjim preduzećima, možemo ponuditi kvalitetnija znanja u ovoj oblasti", izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.
 
Čadež je podsetio da u sektoru ugostiteljstva posluje oko 28.000 preduzetnika i kompanija, od kojih je 8.000 u Beogradu. Predsednik PKS naglasio je značaj organizovanja edukativnih radionica poput ove, širom Srbije, u čemu će aktivnu ulogu imati regionalne komore.
 
Ugostiteljstvo snažno utiče na razvoj privrede i poslednjih godina pokazuje veliki potencijal u Srbiji, a i turista je iz godine u godinu sve više. Kako bi se pomoglo da preduzetnici kvalitetnije upravljaju svojim biznisom i otkriju kako da se gastronomskom ponudom izdvoje od konkurencije, danas je u Beogradu održana radionica pod nazivom „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“. Pored Beograda i Požarevca, obuke će biti organizovane u Novom Sadu, Čačku, Subotici, Nišu i Kragujevcu (sa regionima).
 
Domaćin skupa i direktor kompanije METRO Srbija Roberto Mankuzo ovom prilikom je istakao da je METRO u prethodnih nekoliko godina započeo promene u svom poslovanju, i da su one uočljive i na srpskom tržištu
 
"Primećujemo da je sve značajnija budućnost poslovanja u sektoru ugostiteljstva. Zbog toga je i naš fokus na kupcima iz HoReCa sektora, ali ne samo u kontekstu našeg poslovanja, već i zato što verujemo da možemo doprineti rastu ugostiteljstva i napraviti pozitivnu razliku na tržištu Srbije. Mnoge inovativne usluge i servise koje pružamo globalno, poput besplatnih digitalnih alata za ugostitelje, uskoro planiramo i ovde“, kazao je Mankuzo.
 
Na radionici je učestvovalo oko 30 privrednika koji su od stručnjaka iz ove oblasti dobili praktične savete kako da svoje poslovanje organizuju po najvišim standardima, povećaju profitabilnost i poboljšaju kvalitet hrane i usluga. Učesnicima su nakon završetka radionice podeljeni i sertifikati. Privredna komora Srbije prepoznala je ovaj projekat kao komplementaran sa svojim strateškim planovima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik