"Blic" bira najuspešnijeg preduzetnika u Srbiji

Bez autora
Jun 14 2018

Dnevni list "Blic" jedanaestu godinu zaredom bira najboljeg preduzetnika u Srbiji. Ove godine partner je Eurobanka, koja će najboljeg preduzetnika za 2017. godinu nagraditi sa milion dinara. Proglašenje pobednika planirano je za polovinu jula ove godine.Od 300 uspešnih preduzeća u Srbiji, koje je po zadatim kriterijumima odabrao žiri, izbor će prvo biti sužen na najboljih 50. Detaljnim uvidom u poslovanje uz pomoć rejting agencije žiri će potom odabrati deset najuspešnijih kandidata, čije će poslovanje biti predstavljeno u izdanjima "Blica". Redosled objavljivanja imena i opis rada preduzeća neće biti odraz bilo kakvog rangiranja.

"Blic" bira najuspešnijeg preduzetnika u SrbijiDnevni list "Blic" jedanaestu godinu zaredom bira najboljeg preduzetnika u Srbiji. Ove godine partner je Eurobanka, koja će najboljeg preduzetnika za 2017. godinu nagraditi sa milion dinara. Proglašenje pobednika planirano je za polovinu jula ove godine.

Od 300 uspešnih preduzeća u Srbiji, koje je po zadatim kriterijumima odabrao žiri, izbor će prvo biti sužen na najboljih 50. Detaljnim uvidom u poslovanje uz pomoć rejting agencije žiri će potom odabrati deset najuspešnijih kandidata, čije će poslovanje biti predstavljeno u izdanjima "Blica". Redosled objavljivanja imena i opis rada preduzeća neće biti odraz bilo kakvog rangiranja.

Cilj akcije "Blic preduzetnik" jeste promovisanje, jačanje i podrška preduzetničkom duhu u Srbiji. Kriterijumi na osnovu kojih će u narednim nedeljama stručni žiri izabrati "Blic preduzetnika" za 2017. godinu su profitabilnost, produktivnost, likvidnost, izvozni potencijal, te broj zaposlenih i novozaposlenih.

Žiri će ocenjivati i tehnološke inovacije u preduzećima kandidatima kao i njihovu orijentisanost ka zaštiti životne okoline i doprinos razvoju lokalne zajednice.

Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank Srbija, ističe da je sektor malih preduzeća i preduzetnika važan jer predstavlja pokretačku i razvojnu snagu zemlje i zapošljava značajan broj ljudi.

- Nadam se da ćemo izabrati najboljeg preduzetnika kome će nagrada biti podstrek u daljem radu, ali i koji će biti dobar primer svima koji žele da se otisnu u preduzetničke vode - ocenio je Mihailović. On je istakao da Eurobanka kontinuirano radi na unapređenju uslova i kriterijuma za kreditiranje i pružanje podrške malim i srednjim preduzećima.

- Prošle godine smo zabeležili rast kredita od 15 odsto u poslovima sa stanovništvom i privredom. Rast kreditiranja u segmentu malih preduzeća i preduzetnika tokom 2017. bio je za 50 odsto veći u odnosu na prethodnu godinu - ocenio je Mihailović.

Prvi koji je poneo titulu najuspešnijeg preduzetnika, 2007. godine, kada je akcija i započeta, bio je Srđan Pavlović, vlasnik "Obuće Pavle" iz Bele Palanke. Prestižno priznanje zatim je bilo dodeljeno i preduzećima "Agrounik", "Stublina", "Execom", "D-kompani", kao i vlasnicima "Mikroelektronike" , "Blenda" , "Manuela", "Edosa", a Miroslav Kovačević, vlasnik istoimene vinarije, proglašen je za najboljeg preduzetnika za 2016. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik