Jak evro "oslabio" vlasnika Zare

Bez autora
Jun 17 2018

Španski modni lanac Inditeks saopštio je da je imao skroman rast prihoda u prvom fiskalnom tromesečju. Kako je navela kompanija, na to je uticao jak evro.Iako su prihodi najvećeg modnog lanca u svetu dosegnuli rekordnih 5,7 milijardi evra, uvećani su samo dva odsto u odnosu na isto period od lane zbog nepovoljnog uticaja valutnih kurseva. Kada se isključe valute uvećani su sedam odsto. Jak evro nepovoljno je uticao na profitabilnost vlasnika Zare koji više od polovine prihoda generiše u zemljama van evrozone a u izveštajima ih knjiži u evrima.

Jak evro "oslabio" vlasnika ZareŠpanski modni lanac Inditeks saopštio je da je imao skroman rast prihoda u prvom fiskalnom tromesečju.  Kako je navela kompanija, na to je uticao jak evro.

Iako su prihodi najvećeg modnog lanca u svetu dosegnuli rekordnih 5,7 milijardi evra, uvećani su samo dva odsto u odnosu na isto period od lane zbog nepovoljnog uticaja valutnih kurseva.

Kada se isključe valute uvećani su sedam odsto. Jak evro nepovoljno je uticao na profitabilnost vlasnika Zare koji više od polovine prihoda generiše u zemljama van evrozone a u izveštajima ih knjiži u evrima.

Zbog centralizovanog modela nabavke i distribucije veliki deo troškova takođe je iskazan u evrima, piše Seebiz.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik