Dvije ponude za dio imovine Brodogradilišta

Bez autora
Jun 18 2018

Na tender za prodaju dijela imovine Jadranskog brodogradilišta stigle su dvije ponude, za zemljište u Bijeloj. Stečajni upravnik, Žarko Ostojić, kazao je u Privrednom sudu da je Nenad Lazović iz Herceg Novom dostavio ponudu za kupovinu dijela imovine. Ponuda je dostavljena za tri katastarske parcele u Bijeloj, površina 241 metar kvadratni, 2,35 hiljada metara kvadratnih i 351 metar kvadratni po cijeni od 380 hiljada eura, precizirao je Ostojić. Ponuđač je, kako je dodao, dostavio oglasom traženu dokumentaciju. Kompanija Roaming Montenegro iz Nikšića, čiji je izvršni direktor Dalibor Milović, dostavila je ponudu za kupovinu katastarske parcele površine 7,95 hiljada metara kvadratnih sa započetim objektom u izgradnji, u iznosu od 1,42 miliona eura.

Dvije ponude za dio imovine BrodogradilištaNa tender za prodaju dijela imovine Jadranskog brodogradilišta stigle su dvije ponude, za zemljište u Bijeloj.Stečajni upravnik, Žarko Ostojić, kazao je danas u Privrednom sudu da je Nenad Lazović iz Herceg Novom dostavio ponudu za kupovinu dijela imovine.

“Ponuda je dostavljena za tri katastarske parcele u Bijeloj, površina 241 metar kvadratni, 2,35 hiljada metara kvadratnih i 351 metar kvadratni po cijeni od 380 hiljada eura”, precizirao je Ostojić.

Ponuđač je, kako je dodao, dostavio oglasom traženu dokumentaciju.

Kompanija Roaming Montenegro iz Nikšića, čiji je izvršni direktor Dalibor Milović, dostavila je ponudu za kupovinu katastarske parcele površine 7,95 hiljada metara kvadratnih sa započetim objektom u izgradnji, u iznosu od 1,42 miliona eura.

“Ponuđač je dostavio oglasom traženu dokumentaciju”, rekao je Ostojić. On je naveo da će odluke o izboru ponuđača donijeti u propisanim rokovima.

Na tenderu je ponuđen preostali dio imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 3,6 miliona eura, ne uključujući zalihe alata i materijala.

Na prodaju su bila ponuđena dva poslovna prostora površine 671 i 368 metara kvadratnih, po početnim cijenama od 760,91 hiljadu eura, odnosno 393,01 hiljadu eura. Prodavao se i kancelarijski namještaj i oprema po početnoj cijeni od 29,08 hiljada eura.

U tenderu je objašnjeno da se dva poslovna prostora i kancelarijski namještaj i oprema prodaju kao cjelina.

Konzorcijum koji čine holandski Damen i Adriatic Marinas, koji upravlja Porto Montenegrom, jedini je dostavio ponudu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje luke Bijela.

Koncesiju daje Vlada i to na 30 godina, uz obavezno minimalno ulaganje od 20 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik