Bh. brendovi u trgovinama Carrefour u UAE

Bez autora
Jun 18 2018

Zlatna džezva, Choco Club, Laganini iz Vispaka, te Fit integralni keks i Štrudlice iz Klasa, zatim Love medenjaci i Baby plus iz Kenta i Agrokomercov Tops ušli su u međunarodni lanac trgovina Carrefour u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Brendovi AS Group nalaze se na ovom tržištu već više od pet godina na značajnim lokacijama i poznatim internacionalnim lancima supermarket, a ovaj put kvalitet i vrijednost bh. prehrambene industrije je prepoznao i lider tržišta UAE Carrefour, saopćeno je iz AS Group. Carrefour je jedan od najvećih lanaca na svijetu i ovo je prvi put da su se bh. brendovi u ovolikom broju našli na njegovim policama na jednom tržištu.

Bh. brendovi u trgovinama Carrefour u UAEZlatna džezva, Choco Club, Laganini iz Vispaka, te Fit integralni keks i Štrudlice iz Klasa, zatim Love medenjaci i Baby plus iz Kenta i Agrokomercov Tops ušli su u međunarodni lanac trgovina Carrefour u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Brendovi AS Group nalaze se na ovom tržištu već više od pet godina na značajnim lokacijama i poznatim internacionalnim lancima supermarket, a ovaj put kvalitet i vrijednost bh. prehrambene industrije je prepoznao i lider tržišta UAE Carrefour, saopćeno je iz AS Group.

Carrefour je jedan od najvećih lanaca na svijetu i ovo je prvi put da su se bh. brendovi u ovolikom broju našli na njegovim policama na jednom tržištu. Također, Carrefour se nalazi na najboljim lokacijama u svih sedam Emirata a hipermarketi su locirani u svim značajnim shopping centrima. Carrefour zauzima 50 posto tržišta UAE sa svoja 43 supermarketa i 28 hipermarketa.

- Ovo je kruna napora koje već niz godina ulažemo u razvoj izvoza na tržište UAE, ali je ujedno i novi početak za bosanskohercegovačku prehrambenu industriju u svom pozicioniranju u ovoj zaljevskoj zemlji. Prema reakcijama kupaca, osim ovih naših brendova, uskoro će se plasman proširiti na ostale. Poseban interes je pokazan prema čitavom nizu slanih i slatkih proizvoda iz našeg programa Bosanske kuhinje, navode u AS Group.

Izvoz u ovu zaljevsku zemlju se realizira u saradnji sa partnerskom kompanijom Balkan Trading u vlasništvu porodice Kartal koja živi u Emiratima a porijeklom je iz Bosanskog Petrovca. Kompanija Balkan Trading na čelu sa direktorom Damirom Kartalom uspješno prezentira brendove iz regiona, registrirajući u zadnjih pet godina preko 300 proizvoda iz BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik