Na Energi ove godine 100 izlagača i 200 učesnika konferencija

Bez autora
Jun 18 2018

Međunarodni sajam Energa, sajam energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije, koji počinje sutra, okupit će u Sarajevu više od 100 izlagača iz 12 zemalja i 200 učesnika sadržajnog konferencijskog dijela programa. Osmi je ovo po redu sajam, ali drugi koji se održava u Sarajevu. Zbog dobrih rezultata prošlogodišnjeg sajma odlučili smo da se on zastalno preseli u Sarajevo iz Tuzle, a ove godine učesnike imamo iz Rusije, Mađarske, Poljske, Njemačke, Austrije, Hrvatske, Srbije i drugih zemalja, i očekujemo da bude ovo bude najbolji sajam do sada, kazao je Zlatko Alidžanović, predsjednik uprave organizatora sajma Energa 2018.

Na Energi ove godine 100 izlagača i 200 učesnika konferencijaMeđunarodni sajam Energa, sajam energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije, koji počinje sutra, okupit će u Sarajevu više od 100 izlagača iz 12 zemalja i 200 učesnika sadržajnog konferencijskog dijela programa. Osmi je ovo po redu sajam, ali drugi koji se održava u Sarajevu.

- Zbog dobrih rezultata prošlogodišnjeg sajma odlučili smo da se on zastalno preseli u Sarajevo iz Tuzle, a ove godine učesnike imamo iz Rusije, Mađarske, Poljske, Njemačke, Austrije, Hrvatske, Srbije i drugih zemalja, i očekujemo da bude ovo bude najbolji sajam do sada, kazao je Zlatko Alidžanović, predsjednik uprave organizatora sajma Energa 2018.

Konferencijski dio sajma, kako je kazao Mirsad Đonlagić, predsjednik Inicijativnog odbora Energe, dat će neke odgovore o perspektivi energije, a na njima će biti govora i o dilemama u ovoj oblasti, kao što su te šta i kako raditi, kako dovesti ljude iz inostranstva u BiH, a trebaju nam, kaže, i jasne koncepcije razvoja energetskog sektora koji je razvojna šansa BiH.

- Ovo je najznačajniji događaj kada je u pitanju energetika u cijelom regionu, a on će sigurno i potaknuti brojna pitanja, te dati odgovore na neka od njih, istakao je Đonlagić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik