"RyanAirom" letjeće 100.000 putnika iz Banjaluke

Bez autora
Jun 19 2018

Irski avio-prevoznik "RyanAir" očekuje da će od naredne godine na linijama sa Aerodroma Banjaluka prevesti 100.000 putnika, rekao je Robin Kili, direktor komunikacija te avio-kompanije. Kako nam je rekao, na osnovu velikog interesovanja za letove, "RyanAir" je otvoren za uvođenje novih linija iz Banjaluke, međutim nije nam želio u ovom trenutku govoriti o potencijalnim destinacijama. Kaže da je veliki interes i odziv zabilježen na sve tri povratne linije iz Banjaluke - za njemački Memingen, belgijski Šarleroj i švedski Stokholm, i da su optimistični kad je u pitanju popunjenost aviona.

"RyanAirom" letjeće 100.000 putnika iz BanjalukeIrski avio-prevoznik "RyanAir" očekuje da će od naredne godine na linijama sa Aerodroma Banjaluka prevesti 100.000 putnika, rekao je "Nezavisnim" Robin Kili, direktor komunikacija te avio-kompanije.

Kako nam je rekao, na osnovu velikog interesovanja za letove, "RyanAir" je otvoren za uvođenje novih linija iz Banjaluke, međutim nije nam želio u ovom trenutku govoriti o potencijalnim destinacijama.

Kaže da je veliki interes i odziv zabilježen na sve tri povratne linije iz Banjaluke - za njemački Memingen, belgijski Šarleroj i švedski Stokholm, i da su optimistični kad je u pitanju popunjenost aviona.

"Ove tri linije će krenuti od zime 2018. godine sa po dva leta sedmično. Radujemo se da ćemo moći prevesti 100.000 putnika godišnje iz Banjaluke naredne godine i zainteresovani smo za nove rute", rekao nam je Kili.

Duško Kovačević, vršilac dužnosti direktora "Aerodroma RS", kaže za "Nezavisne" da je početak letova "RyanAira" iz Banjaluke najvažnija vijest za Aerodrom nakon mnogo godina.

"Ova saradnja ima veliki značaj za razvoj Aerodroma Banjaluka, koji zbog geografskog položaja i značaja za region zaslužuje status mnogo frekventnijeg, što će početkom ovih letova i postati. Ovo povezivanje sa Evropom i svijetom ima veliki značaj za razvoj RS i BiH u ekonomskom, turističkom i privrednom smislu", istakao je Kovačević. I on je potvrdio da je moguće otvaranje letova za još nekoliko destinacija.

Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije Banjaluka, kaže da imaju kontakt sa "RyanAirom" i da očekuju znatan porast turističke posjete ljudi koji budu letjeli preko Banjaluke, a budu izrazili želju da ostanu u tom gradu.  Istakla je da će ciljna grupa biti putnici koji budu u Banjaluci ostajali između jedne i tri noći, te da će postojeća ponuda biti upotpunjena i novim sadržajima.

"Oživljavanje Aerodroma Banjaluka bi trebalo u velikoj mjeri pomoći razvoj turizma u gradu. U proteklih nekoliko godina povećala se posjeta gostiju iz regiona koji su zadovoljni ponudom i mislim da slična očekivanja možemo imati kad su u pitanju i ostali gosti", naglasila je ona.

Promotivna cijena prvih letova je u visini od 20 evra, a kasnije cijene će zavisiti od okolnosti i vremena rezervisanja. Prvi let za belgijski Šarleroj predviđen je za 29. oktobar, a za Memingen i Stokholm za 30. oktobar.

Irska niskobudžetna kompanija "RyanAir" osnovana je 1984. godine. Sjedište joj je u Dablinu i posjeduje flotu od čak 426 aviona tipa boing 737 ukupnog kapaciteta oko 80.000 sjedišta. Popunjenost aviona u prosjeku iznosti 94 odsto. Imaju 12.438 zaposlenih, 84 baze u 33 zemlje, godišnji obrt od 6,67 milijardi evra i zaradu od 1,3 milijarde evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik