Narodna banka kaznila 11 banaka zbog kršenja zakona o zaštiti klijenata

Bez autora
Jun 19 2018

Za prvih pet meseci ove godine Narodna banka Srbije novčano je kaznila 11 banaka u zemlji koje su prekršile zakone o zaštiti korisnika finansijskih usluga. Bankama je u tom periodu izrečeno 14 novčanih kazni što je duplo više u odnosu na celu proteklu godinu. Najčešće su kažnjavane banke zbog povrede pojedinih odredbi Zakona o platnim uslugama i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga. Kako je poručila guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković NBS će popisati sve usluge koje banke nude klijentima kako bi se izbegli skriveni troškovi banaka jer su banke po zakonu obavezne da imaju specifikaciju troškova i da sve troškove predstave klijentima.

Narodna banka kaznila 11 banaka zbog kršenja zakona o zaštiti klijenataZa prvih pet meseci ove godine Narodna banka Srbije (NBS) novčano je kaznila 11 banaka u zemlji koje su prekršile zakone o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

Bankama je, kažu za Tanjug u NBS, u tom periodu izrečeno 14 novčanih kazni što je duplo više u odnosu na celu proteklu godinu.

Najčešće su kažnjavane banke zbog povrede pojedinih odredbi Zakona o platnim uslugama i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

Kako je poručila guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković NBS će popisati sve usluge koje banke nude klijentima kako bi se izbegli skriveni troškovi banaka jer su banke po zakonu obavezne da imaju specifikaciju troškova i da sve troškove predstave klijentima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik