U EU počinje naplata carine na američku robu

Bez autora
Jun 20 2018

EU će početi da naplaćuje carinu od 25 odsto na robu uvezenu iz SAD od petka, 22. juna, nakon što je Vašington početkom juna uveo tarife na čelik i aluminijum iz Unije, saopštila je danas Evropska komisija.Komisija je formalno usvojila zakon o uvođenju carina u iznosu od 2,8 milijardi evra na robu koja stiže iz SAD, uključujući burbon, farmerke i motocikle. Predsjednik Komisije Žan Klod Junker u martu je najavio da će Unija odgovoriti ukoliko SAD uvedu carine na evropski čelik i aluminijum.

U EU počinje naplata carine na američku robuEU će početi da naplaćuje carinu od 25 odsto na robu uvezenu iz SAD od petka, 22. juna, nakon što je Vašington početkom juna uveo tarife na čelik i aluminijum iz Unije, saopštila je danas Evropska komisija.

Komisija je formalno usvojila zakon o uvođenju carina u iznosu od 2,8 milijardi evra na robu koja stiže iz SAD, uključujući burbon, farmerke i motocikle.

Predsjednik Komisije Žan Klod Junker u martu je najavio da će Unija odgovoriti ukoliko SAD uvedu carine na evropski čelik i aluminijum.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik