Bezalkoholna pića bez "šištanja" zbog nestašice ugljen-dioksida

Bez autora
Jun 20 2018

Britanska trgovinska grupa saopštila je da bi usljed nestašice ugljen-dioksida u sjevernoj Evropi moglo da dođe do nedostatka pjene ili "šištanja" u bezalkoholnim gaziranim pićima.Gevin Partington, generalni direktor Britanskog udruženja za bezalkoholna pića, rekao je da je nestašica rezultat zatvaranja nekoliko proizvodnih lokacija iz različitih razloga, uključujući sezonsko održavanje. Vjeruje se da je situacije ove godine gora jer se redovno održavanje podudarilo sa tehničkim problemima u hemijskim postrojenjima u kojima se proizvodi ugljen-dioksid.

Bezalkoholna pića bez "šištanja" zbog nestašice ugljen-dioksidaBritanska trgovinska grupa saopštila je da bi usljed nestašice ugljen-dioksida u sjevernoj Evropi moglo da dođe do nedostatka pjene ili "šištanja" u bezalkoholnim gaziranim pićima.

Gevin Partington, generalni direktor Britanskog udruženja za bezalkoholna pića, rekao je da je nestašica rezultat zatvaranja nekoliko proizvodnih lokacija iz različitih razloga, uključujući sezonsko održavanje.

Vjeruje se da je situacije ove godine gora jer se redovno održavanje podudarilo sa tehničkim problemima u hemijskim postrojenjima u kojima se proizvodi ugljen-dioksid.

Nestašica se podudarila i sa održavanjem Svjetskog kupa u fudbalu u Rusiji, kada je obično pojačana potražnja za pivom i bezalkoholnim pićima.

Partington je rekao da britanski proizvođači preduzimaju korake radi snabdijevanja potrošača, uključujući traganje za "alternativnim izvorima".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik