Luka Koper se povezuje s Ningbo Zhousan Port Groupom

Bez autora
Jun 20 2018

Dimitrij Zadel, predsjednik Uprave Luke Koper, u Kini je potpisao sporazum s predstavnicima kineskog lučkog operatera Ningbo Zhousan Port Group, čiji je cilj jačanje trgovine između Kine i srednje Europe. Prosječno 70 teretnih vlakova dnevno povezuje Koper s najvećim gospodarskim središtima u zemljama srednje i istočne Europe. Kineskim partnerima Luka Koper je zanimljiva zbog činjenice što u Kopru dvije trećine tereta pretovarimo za zemlje u zaleđu i što u nekim destinacijama imamo dominantan tržišni udio, rekao je Zadel nakon potpisivanju sporazuma o suradnji s predstavnikom Ningbo Zhousana, na međunarodnoj konferenciji Maritime Silk Road Port International Cooperation Forum.

Luka Koper se povezuje s Ningbo Zhousan Port GroupomDimitrij Zadel, predsjednik Uprave Luke Koper, u Kini je potpisao sporazum s predstavnicima kineskog lučkog operatera Ningbo Zhousan Port Group, čiji je cilj jačanje trgovine između Kine i srednje Europe.

"Prosječno 70 teretnih vlakova dnevno povezuje Koper s najvećim gospodarskim središtima u zemljama srednje i istočne Europe. Kineskim partnerima Luka Koper je zanimljiva zbog činjenice što u Kopru dvije trećine tereta pretovarimo za zemlje u zaleđu i što u nekim destinacijama imamo dominantan tržišni udio", rekao je Zadel nakon potpisivanju sporazuma o suradnji s predstavnikom Ningbo Zhousana, na međunarodnoj konferenciji Maritime Silk Road Port International Cooperation Forum.

Time je Luka Kopar službeno uključena u kineski Novi put svile, javljaju slovenski mediji.

Ningbo Zhousan Port Group je najveći lučki operater u pokrajini Zheijang na obali Istočnog kineskog mora. Prošle godine grupa je pretovarila gotovo milijardu tona tereta, od čega 10 milijuna kontejnera (TEU). Za usporedbu, u Kopru je prošle godine pretovareno 911 tisuća TEU. Dimitrij Zadel je bio u Ningbou i u travnju ove godine, zajedno s ministrom infrastrukture Gašperšičem i državnim tajnikom Jurom Lebenom.

Slovenija želi prometne pravce Novog puta svile povezati s prometnim koridorima, koji presijecaju Sloveniju, posebno sa Sredozemnim koridorom, koji se proteže od Ukrajine do Španjolske i Alpsko -zapadnobalkanskim koridorom između Austrije i Turske.

"Želimo iskoristiti geostrateški položaj luke u Kopru, njezinu važnost i prednosti, što uključuje i širi interes međunarodne zajednice. Recimo zaštita okoliša: ako je brod iz Kine stigao u luku u Kopru umjesto u jednu od sjevernih europskih luka, put se skratio do sedam dana. To znači manje vremena i potrošnje energije, a time i manje negativnih utjecaja na okoliš. Istodobno, luka u Kopru ima visoke ciljeve, osobito kada je riječ o pretovaru kontejnera", rekao je ministar prigodom posjete Ningbou.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik